ИН4С

ИН4С портал

Тодоровић: ДНП позива полицију и тужилаштво да санкционишу све ауторе гнусних пријетњи Весни Братић

1 min read
Реаговање портпаролке Демократске народне партије Јоване Тодоровић поводом непримјерених медијских напада на проф. др Весну Братић преносимо у цјелости:
Као портпаролка ДНП-а, и особа која се бави позоришном умјетношћу, истичем поводом непримјерених медијских напада на проф. др Весну Братић, редовну професорицу универзитета, да се ниједан мушкарац у Црној Гори и другдје никад није прославио било којим атацима на лик жене и њена грађанска права.
И не само да се није прославио, него је, прије или касније, санкционисан пред судским органима, па је логично што и госпођа Братић, која је и предсједница Политичког савјете Уједињене Црне Горе и бивша министарка просвјете, науке и културе, апелује да надлежни установе адресу аутора неваспитаних коментара и грубих пријетњи, усмјерених на њену грађанску личност.
Уосталом, наша земља је кроз историју увијек имала велики број жена, које су освјетлале образ државе, и доказале да и у рату и миру могу дати свој снажан допринос у борби за праведну и достојанствену Црну Гору.
ДНП зато и поставља крунско питање, докле ће представнице слабијег пола, жене, супруге, мајке, све оне које се боре за достојанство Црне Горе, бити жртве неозбиљних грађана, скривених иза маскираних адреса, жељних пријетњи, некултуре и свега оног што Црној Гори на њеном европском путу апсолутно није потребно.
Стога ДНП позива полицију и тужилаштво да санкционишу све ауторе гнусних пријетњи на адресу једне жене у Црној Гори данас, гдје примјери мизогиније и насиља над слабијим полом нијесу ријеткост, па се чак и увећавају, чему најзад једном треба стати на крај и одбацити некултуру дијалога и све грубе испаде на друштвеним мрежама.
Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *