ИН4С

ИН4С портал

Никад више отимање државних ресурса: Морско добро за вријеме СДП и ДПС названо „Морско зло“

1 min read

Фото: НСД

Реакцију ОО НСД – Будва на „нерационално трошење новца од стране ЈП за управљање Морским добром“, преносимо у цјелости:
Ваљано је подсјетити господина Станића да странка којој припада, Социјалдемократска партија (СДП), више није дио Владе Црне Горе. Ова промјена у политичком пејзажу има значајне импликације јер се слични или чак већи трошкови могу повезати само са периодом када је господин Станић играо кључну улогу унутар пређашње власти.
С обзиром на то да тренутно више не „ведри и облачи“ морским добром, његова тврдња губи на вјеродостојности. Морско добро управља ресурсима од изузетне важности за развој Црне Горе, па је стога неприхватљиво да се овакве изјаве износе без чињеница.
За вријеме СДП-а и ДПС-а ово предузеће је колоквијално прозвано „морско зло“. Овај назив није само пука метафора, већ представља осјећај фрустрације и незадовољства грађана према томе како су морски ресурси трајно и често неодговорно експлоатисани. Интереси појединаца и тајкуна били су испред интереса грађана Црне Горе.
У том контексту, грађани Црне Горе су јасно 30. августа изразили свој став: “никада више владавина Демократске партије социјалиста (ДПС) и Социјалдемократске партије (СДП), никад више отимање државних ресурса”.
Грађани траже транспарентност, одговорнију власт и праведније управљање морским добрима, како би се осигурало да ресурси буду у служби народа, а не уских интересних група. То је резултат нашег рада.
Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *