ИН4С

ИН4С портал

Плате у Србији највеће у региону: Професионални војник имао је плату од 33 хиљаде, а данас обичан војник 82 хиљаде динара

1 min read

Фото: Maja Marjanovic/Shutterstock

Предсједник Републике Србије гостовао је у емисији Хит-твит на ТВ Пину где је истакао да су плате у Србији највише у региону, и да је наша земља претекла многе земље региона по висини прихода.

Морао сам да помогнем Вучевићу и Малом да скинемо више од 3 милијарде евра захтева министара јер би то уништило земљу… Прочитаћу вам део, доктор специјалиста је имао плату 67 хиљада, а у јануару 2025. биће преко 120 хиљада… Професионални војник са 33 хиљаде, а данас обичан војник на 82 хиљаде динара… Само да видите шта смо урадили у претходних десет година. Показало се да политика рада, марљивости је она која се увек исплати – казао је Вучић, преносе „Новости“.

Показало се да је политика рада и марљивости, као и тешких одлука, она која се увек исплати, истакао је.

Плата учитеља и разредног старешине износи 103.879, то је основна плата. Да ли је то довољно? Није никад и то је добро, да људи желе и осећају да је држава снажна и да жели више, само морамо да будемо фер према себи и кажемо шта је велика ствар, а шта може да буде боље. Разлика у платама је између 120 и 125 одсто, колико је стандард бољи и већи.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *