ИН4С

ИН4С портал

Боровинић Бојовић: Санкционисати насиље над Весном Братић

Боровинић Бојовић

Предсједница Скупштине Главног града Јелена Боровиинћ Бојовић саопштила је да изражава озбиљну забринутост поводом насилничког понашања и пријетњи смрћу које трпи професорица Универзитета Црне Горе и бивша министарка просвјете, науке културе и спорта Весна Братић.

Позвала је све друштвене актере да јавно осуде, и у крајњем санкционишу насиље над Братић, „и тиме пошаљу јасну поруку да се неће толерисати пријетње и насиље према женама, без обзира на њихов политички и професионални ангажман“.

„Апсолутно је неприхватљиво што се у протекле четири године госпођа Братић суочава са озбиљним узнемиравањем, говором мржње и физичким насртајима. Свака врста изражавања која подстиче увреде, понижавање или насиље над женама је недопустива, и апелујем на надлежне органе да пажљиво испитају и процесуирају овај случај“, наводи се у саопштењу.

Боровинић Бојовић је казала да је посебно узнемирујћа чињеница што се овакав вид насиља испољава ка жени која, кроз своје политичко дјеловање, активно учествује у друштвеном и јавном животу Црне Горе.

„Посљедице оваквих инцидената су немјерљиве, и угрожавају живот и безбједност жене. Говор мржње усмјерен ка женама може озбиљно да угрози родну равноправност, и тиме спријечи веће учешће жена у политици“, рекла је Боровинић Бојовић.

Истакла је да се на тај начин креира атмосфера страха, расте неповјерење према институцијама, а у питање се доводе основни демократски принципи друштва.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “Боровинић Бојовић: Санкционисати насиље над Весном Братић

  1. Bravo, gospodjo Borovinic Bojovic! Takve prijetnje su nedopustive o bilo kom da se radi. Samo se pitam sto se ne oglase i Gorjanc Prelevic, Daliborka Uljarevic ovim povodom? Gdje li su sad???? NVO – zenska solidarnost, ravnopravnost – prazno slovo na papiru. Kada treba, nema ih. Pih!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *