ИН4С

ИН4С портал

Из бјелопољског ДПС-а тврде: Узалуд уцјене, Бошњачка странка остаје са нама

1 min read

ДПС Бијело Поље

Власт у Бијелом Пољу је апсолутно стабилна и функционише на беспрекоран начин, а добили смо увјеравања партнера из Бошњачке странке да нема раскида коалиције, каже за „Дан“ др Елвир Зврко, предсједник бјелопољског одбора Демократске партије социјалиста.

– Власт на локалном нивоу је стабилна и сви односи унутар владајуће коалиције, у којој су, поред нас, и БС, СД и СДП, на нивоу су потпуне стабилности. Сва наша комуникација са коалиционим партнерима говори томе у прилог. Недавни избор нове предсједнице Скупштине општине, Селме Омеровић, из редова одборника Бошњачке странке, потврда је да није било никаквих подјела или несугласица унутар владајуће коалиције. Врло смо се лако договорили, на основу коалиционог споразума који је потписан прије двије године – казао је Зврко.

Он је додао да су од представника БС-а добили увјеравања да је све на истом фону, која су они и јавно изнијели на засједњу локалног парламента.

– И они су потврдили да власт функционише на ваљан начин и да нема говора о раскиду коалиције. Нијесам у стању да предвиђам будућност, па чак ни политичку. Да ли су могућа нека помјерања за три или шест мјесеци, и на државном нивоу, то не можемо искључити. Тренутно, нема никаквих назнака да може доћи до раскида владајуће коалиције у Бијелом Пољу – рекао је Зврко.

Спојили младост и искуство

Иначе, Општински одбор ДПС-а је наставио са реформама унутар својих редова, па је на прес-конференцији представљено и ново руководство. Потпредсједник одбора је Марко Масловарић, а секретар Амел Пућурица. Челни човјек бјелопољског ДПС-а каже да су спојили су искуство и младост и са око 60 процената нових чланова ојачали одбор.

– Слиједи избор мјесних одбора, који су језгро наше политике. То је структура наше партије која омогућава директан контакт са грађанима, како бисмо препознали њихове проблеме и да кроз политичко дјеловање радимо на унапређењу свеукупног живота. Тај процес креће одмах и на тај начин желимо да заокружимо процес реструктурирања наше партије у Бијелом Пољу – истакао је Зврко.

Он наглашава да је испоштована равноправност учешћа жена и младих, па у својим редовима имају 30 процената жена и 20 процената младих.

Изабран је и медија тим, који чине Асмир Пућурица, Гордана Кнежевић и Небојша Ровчанин.

Према његовим ријечима, у питању је коалиција која функционише потпуно стабилно скоро пуне двије године, за разлику од неких сусједних општина.

– У Бијелом Пољу нема трзавица. Локална управа одлично функционише, спроводе се пројекти за добро грађана. Са друге стране, ако говоримо о политици, то говори више о политичкој сцени у Црној Гори. Свједоци смо беспризорних уцјена појединих политичких партија према својим коалиционим партијама на државном нивоу. Мислим да ДПС чак ни у тренуцима када је био најјача политичка партија никада својим коалиционим партнерима није испоручивала неки ултиматум. То говори о тим партијама и носиоцима тих политика – навео је Зврко, преноси ДАН.

Он је истакао да их интересује да путем стабилне власти раде у интересу грађана.

– Уколико у неком тренутку било ко од коалиционих партнера одлучи да треба да се мијења структура власти у Бијелом Пољу, ми смо потпуно отворени за нове изборе у било којем тренутку. Мислим да би то био, ако до тога дође, најбољи могући начин да се провјери воља грађана – рекао је Зврко.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *