ИН4С

ИН4С портал

Демократе: ДПС нудио коалицију свима у Котору, спријечићемо злоупотребу

1 min read

Демократе ће искористити све правне механизме да спријече злоупотребу процедуре, путем које ДПС хоће да понови изборе, саопштено је из те партије. Тврде да је ДПС свима, па и Демократама неформално нудио коалицију, али да су их сви одбили.

“Демократска партија социјалиста ни након одржаних локалних избора не престаје да засипа град буком у нади да ће тиме промијенити оно што су им грађани јасно поручили”, наводи се у саопштењу.

Из те партије указали су  на неколико чињеница, како би, како кажу, одагнали сумње које покушавају да посију.

“Демократе ће искористити све правне механизме да спријечимо злоупотребу процедуре, путем које ДПС хоће да понови изборе”, наводи се у саопштењу.

Тврде да ће се жалити И Уставном суду.

“Када у Општинској изборној комисији нема већине за усвајање њиховог Приговора, сачекају 24 часа и онда се жале Државној изборној комисији, како би се по сили закона тај приговор усвојио. На тај начин би могли да изнесу приговор на изборе из разлога што је небо плаво, а ливада зелена и да сачекају 24 часа, па да се након тога тај приговор усвоји. Због тога ћемо се обратити Уставном суду да он разријеши ову ситуацију”, кажу Демократе.

Став Уставног суда, ма какав он био, ће за њих, како кажу, бити обавезујући.

“Ми нећемо дозволити оно што ДПС ради у Шавнику. Избори у Котору ће бити окончани, резултати ће бити проглашени и формираћемо власт. Све и да добијете тај један мандат, а нећете га добити, ви већину за формирање власти напросто немате нити је можете имати”, наводи се у саопштењу.

Тврде да је прича ДПС-а о Котору је иста као и она о списковима.

“Гдје сте најавили прво 3.300 лица, па 2300, па на истим није било више од 1910, од чега сте 1905 ви уписали и покушали подметнути новој власти и то без једног јединог доказа да су лица која сте ви уписали уписана у било који бирачки списак ван наше земље. Ваша политика је политика манипулација, лажних вијести и неситина”, наводи се у саопштењу.

Тврде д аим је локални ДПС неформално нудио коалицију и прије и послије избора.

“Дакле, принципи не постоје, само њихова пуста жеља да се домогну власти.”

Тврде да су из ДПС-а свим осталим парламентарним субјектима такође нудили све тед а суи х сви одбили.

“Због тога сте сада прешли на појединце и на притиске према појединцима и опет добијате исти одговор, да са вама неће нико. Врхунац свега је ипак био ваш притисак на непарламентарне субјекте и суптилне пријетње члановима општинске изборне комисије. Заборавили сте се, није ово вријеме када вас се неко бојаоТо вријеме је давно прошло и никада се више неће вратити”, закључили су из Демократске Црне Горе.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *