ИН4С

ИН4С портал

Српским младићима у Косовској Митровици продужен кућни притвор

© РТ Балкан / Зоран Шапоњић

Четворици српских младића који су у ноћи између 9. и 10. септембра ухапшени у северном делу Косовске Митровице због наводног напада на службено лице продужен је кућни притвор за још месец дана, а адвокат једног од ухапшених Милош Делевић изјавио је да ће одбрана уложити жалбу на одлуку суда.

„Жалићемо се на решење о продужењу мере кућног притвора, нема опасности од бекства како тврди првостепени суд. Они су поштовали меру кућног притвора у потпуности“, рекао је Делевић за Танјуг.

Тзв. косовска полиција ухапсила је у ноћи између 9. и 10. септембра у северном делу Косовске Митровице четири српска младића, који су потом оптужени да су, наводно, вређали, а затим и напали двојицу полицајаца на шеталишту.

Након хапшења српских младића, испред полицијске станице у северном делу Косовске Митровице протестовао је велики број грађана, а Канцеларија за КиМ саопштила је тада да је брутално привођење и пребијање српских младића огледало антисрпске политике премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија и репресије и тортуре коју свакога дана доживљавају Срби са севера КиМ, наочиглед међународне заједнице.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *