ИН4С

ИН4С портал

Вучић: Волим Црну Гору, али не разумијем оне из Црне Горе који своју политику граде на мржњи према Србији!

Александар Вучић

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је јуче да Србија никада није ништа учинила против Црне Горе, већ је било управо супротно, Црна Гора се огријешила о Србију.

Вучић је поручио да једино што Србију занима у односу према Црној Гори јесте да тамо ужива поштовање какво Црна Гора има код нас. Оцијенио је да сваки пут кад год неко у Црној Гори каже да се неко уплиће у њихове унутрашње политичке ствари, то у ствари раде ти исти црногорски медији.

„Уопште нас не интересују локални избори у Црној Гори, уопште нас не занимају. Не интересује ме да ли неко хоће да прогура једну коалицију, другу или трећу коалицију. Не занима ме и никога од нас то не занима. Једино што нас занима је да имамо поштовање какво имате и ви код нас. Зато покушавам да утичем на оне неодговорне медије у Србији и да их замолим да то не раде, када се баве прљавом кампањом против политичких такмаца у Црној Гори“, рекао је Вучић.

Додао је да је само у једном тренутку указао на мржњу коју поједини политички чиниоци у Црној Гори исказују према Србији и српском народу.

Ти који мрзе Србију и којима је једина политика то да мрзе Србију много више говоре о себи, а не о Србији и српском народу. Што се мене тиче ми ћемо увијек бити подршка српском народу, никада нећемо рушити Црну Гору. Увијек ћемо је поштовати и вољети и све њене грађане али нећемо никада допустити да се неко иживљава над Србијом зато што је помислио да је то могуће јер су Срби најлакша мета. Неко ми је то рекао недавно, мислим Дмитриј Кулеба, каже да су Срби најлакша мета. То удариш и одмах те зову из Америчке амбасаде да те похвале, е свака ти част како си им рекао. Па онда из оне друге, е свака ти част како си им рекао „, поручио је Вучић, пренијела је Борба.

Вучић је одговорио новинарки на некоректну алузију да се Србија мијеша у црногорске изборе и да притом и пријети тако што јој је објаснио да све што зна о изборима у Црној Гори јесте из њихових новина.

– Тако сам прочитао на цијелој страни или двије текст против себе као и сваки дан уз још много лажи. О томе како нам је настајала партија, ко ју је финансирао итд. Јер вас је бар мало стид? Како ви знате ко је финансирао СНС? Је л то као што сте и знали и за Београд на води? Шта не смијем да кажем да се не зна ко ће да формира власт? То вам пише у сваком наслову. Много волим Црну Гору, само не разумијем оне којима је Србија једина мета и једина тема. А није мешање што сте сваки дан лобирали за наше противнике на београдским изборима. А ја ниједног нисам позвао да гласа, чак ни моје пријатеље. Ако се неко о некога огријешио то је онда обрнуто. А Србија се свакако није огрешила о Црну Гору и никада није ништа против ње учинила ни стратешки ни тактички – нагласио је Вучић.

Сметају вам Срби са српским држављанством, а Иљма Прекази која никада није видјела Црну Гору дошла из Бруклина да гласа за независност

Он је упитао зашто некима смета само двојно држављанство Срба.

Ја мислим да је држављанство Србије тако једна лијепа ствар. Поносан сам као држављанин Србије и не треба ми ни једно друго држављанство. Да ли је Србима потребно и да ли би Срби из региона вољели да имају, вјероватно би. Некима смета то, зашто, не знам, то је ваша унутрашња ствар. Не смета вама ни америчко, ни албанско, ни хрватско, само српско. Запитајте се зашто је то тако – упитао је Вучић и додао:

– И опет немам проблем са тим, а ви се запитајте зашто је то тако. А што се тиче изборног туризма, лијеп вам је туризам. Кажете пишу и у БиХ о мијешању Србије у изборе. Пише и на тараби, па се нико не залијеће. То стално говоре у БиХ, посебно за изборе у Сребреници, па сваки пут убједљиво изгубе. Много туриста ми Срби имамо, само код вас нема туриста. Хоћете да вам кажем ко је дошао из Бруклина да гласа за независност. Иљма Прекази, никада није видјела Црну Гору, а дошла да гласа за независност. А сметају вам Срби са српским држављанством. Јесте ли мислили да ћете да ме уплашите. Па ја то трпим сваки дан, ја имам цио НАТО над главом, мијењам им резолуције, а мислите да се вас плашим – нагласио је он.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

34 thoughts on “Вучић: Волим Црну Гору, али не разумијем оне из Црне Горе који своју политику граде на мржњи према Србији!

  1. Тачно се зна именом и презименом, ко је особа која је спроводила агенду Запада за раздвајања Србије и Црне Горе уз употребу свих могућих и немогућих средстава уз свесрдну помоћ њихових покварених структура и сва прича је сувишна и непотребна и апсолутно у то не треба мијешати народе. Нормално не треба заборавити ни онога чији је гроб у БГ-у којег смо сви слијепо пратили, што би рекао Бата у једном филму „Ј… нам пас матер…“

    1
    2
  2. Srbija je zahvaljujući Vučiću samostalna i ponosita drđava.Ponosni smo na našeg predsednika.A oni koji pokazuju svoju nemoć mrzeći Srbiju nemogu mu ništa.

    1
    4
  3. Narod Crne Gore je svim srcem uz Srbiju,ali njihovi politicari koji su se prodali siptarima za male pare pokusavaju da naruse dobre odnose dve drzave.

    4
    2
  4. Srbija nikada nije radila protiv Crne Gore, dok neki političari u Crnoj Gori stalno pokušavaju da izazovu tenzije. Srbija želi stabilnost i poštovanje, ali neće trpeti nepravde.

    2
    2
  5. Izuzetna izjava predsednika! Mržnja nikada ne vodi napretku, a Srbija se zalaže za poštovanje i dobre odnose. Vučić je stavio tačku na manipulacije iz Crne Gore.

    4
    3
  6. Vučić je još jednom pokazao da Srbija želi mir i prijateljstvo, ali ne po cenu poniženja. Oni koji šire mržnju prema Srbiji samo pogoršavaju odnose, a ne doprinose ni svojoj zemlji.

    1
    3
  7. Bravo za Vučića, koji je sa ovim stavom pokazao da je lider koji drži do dostojanstva svog naroda. Srbija ne traži ništa više od poštovanja, ali ne sme trpeti neopravdane optužbe.

    1
    3
  8. Vučić je poslao jasnu poruku – Srbija neće dozvoliti da bude meta neosnovanih napada. To što pojedinci u Crnoj Gori grade političku karijeru na mržnji prema Srbiji, nije put ka napretku.

    2
    2
  9. Vučićeva izjava je potpuno ispravna! Srbija želi mirne i stabilne odnose sa Crnom Gorom, ali ne može da prihvati nepravde i stalne napade. Svako ko podržava mržnju prema Srbiji ne doprinosi ničemu dobrom.

    1
    2
  10. Oni koji grade politiku na mržnji prema Srbiji samo dokazuju sopstvenu slabost. Vučić je u pravu – vreme je da se prestane sa manipulacijama i da se gradi uzajamno poštovanje.

  11. Odličan odgovor predsednika na sve lažne optužbe koje dolaze iz Crne Gore. Srbija se zalaže za prijateljske odnose, ali nikada neće dozvoliti da bude tretirana sa prezirom.

  12. Srbija nikada nije radila protiv Crne Gore, dok su neki političari u Crnoj Gori svoju karijeru gradili na anti-srpskoj retorici. Vučić pravilno postavlja granicu iznad koje to neće tolerisati.

  13. Vučić je pokazao dostojanstvo i državništvo u ovoj izjavi. Srbija poštuje Crnu Goru, ali je jasno da ne može da trpi neutemeljene napade i provokacije. Svaka čast predsedniku na smirenom, ali čvrstom stavu!

  14. Umesto mržnje, trebali bismo težiti povezivanju i razmeni dobrih praksi koje su dovele do napretka, jer zajednički trud može doneti bolje rezultate.

  15. Ako Srbija napreduje, to može doneti korist i celom regionu kroz jaču saradnju, trgovinu i investicije, što bi moglo pomoći svima.

    1
    2
  16. Napredak Srbije može poslužiti kao inspiracija drugim zemljama u regionu da se fokusiraju na razvoj i poboljšanje svojih ekonomija i društava, tako da ne razumem odakle negativni stavovi prema njoj.

  17. Lično mislim da je u većini zemalja iz regiona jako krivo što Srbija pokazuje veliki napredak, i odatle polazi sva mržnja prema njoj i lično Vučiću.

    1
    2
  18. Ljubav i prijateljstvo su jači od mržnje. Važno je da se trudimo da stvorimo prijateljske odnose i da se međusobno podržavamo, jer na kraju svi želimo sretan i miran život.

  19. Izgradnja međusobnog razumevanja i tolerancije može doneti mir i stabilnost. Potrebno je više dijaloga i otvorenih razgovora kako bismo prevazišli predrasude.

  20. Umesto da se fokusiramo na razlike, hajde da se usmerimo na zajedničke ciljeve, kao što su ekonomski razvoj, obrazovanje i kulturna saradnja.

  21. Srbi i Crnogorci imaju dugu istoriju zajedničkog života i kulturnih razmena. Održavanje tih veza može pomoći u izgradnji boljeg sutra za sve nas.

    2
    1
  22. Važno je da se fokusiramo na to da smo svi ljudi koji dele istu sudbinu, bez obzira na nacionalnost. Saradnja i razumevanje mogu doneti prosperitet i mir.

  23. C. Gora je uvek bila pre svega bratska drzava sa Sbijom, ali poslednjih godina promenom vlasti se promenio i odnos Cg prema Srbiji, a to mi se uopste ne dopada.

  24. Ja isto kao Vučić ne razumem čemu potreba i toliko mržnje prema Srbiji, kada kroz celu istoriju svi znamo da su u pitanju dva bratska naroda?!

    1
    1
  25. Ti koji mrze Srbiju i kojima je jedina politika to da mrze Srbiju mnogo više govore o sebi, a ne o Srbiji i srpskom narodu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *