ИН4С

ИН4С портал

ЗБЦГ: Хитно предложити закон о агентима страног утицаја у Црној Гори

Саопштење каолиције „За будућност Црне Горе“ преносимо у цјелости:
Нама је пало у дио да Црну Гору учинимо истински слободном земљом и један од важних праваца дјеловања треба да буде припрема и доношење новог закона који ће уредити функционисање разних страних агентура које под плаштом НВО покушавају да утичу на унутрашњу и спољну политику наше земље.
Политичке организације су законом обавезане да своје финансије учине јавним и контролу истих врши надлежна Државна ревизорска институција (ДРИ), а то није случај са овим агентурама које злоупотребљавају назив НВО док им се у буџет несметано убризгавају инјекције од милион долара на редовној основи.
Наше политичко дјеловање је у самој жижи јавности и не постоји један аргумент да радимо за било чије интересе осим за интересе бирача и грађана Црне Горе.
Само због недостатка адекватног закона, ми данас у Црној Гори имамо не једну, него више „НВО“ које функционишу изван и изнад закона и које себи дају за право да ноншалантно дијеле моралне лекције и етикете готово свим политичким, али и државним институцијама. Те агентуре подмећу, лажу и воде веома прецизну кампању за потребе страног наручиоца за кога раде, док ти наручиоци имају конкретне интересе везане за њихове утицаје у ЦГ који свакако нису интереси и жеље грађана.
Како су им пуна уста туђих финансија и утицаја, крајње је вријеме да грађани Црне Горе имају увид и у њихове и да се такве агенције јасно одвоје од стварних НВО које за циљ имају побољшање квалитета живота грађана, те да их назовемо правим именом – агентима страног утицаја у Црној Гори!
Истинска транспарентност може доћи само ако закони и правила буду важили за све. Ми смо позвани као власт, а не сумњамо да ово исто жели и опозиција, да политику Црне Горе треба одвојити од бруталног агентурног рада разних међународних безбједносних структура.
Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

3 thoughts on “ЗБЦГ: Хитно предложити закон о агентима страног утицаја у Црној Гори

  1. Поглед са лева па са десна комплетна политичка структура агенти страног утицаја.
    Једни натофили други срборусофили.

    2
    1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *