ИН4С

ИН4С портал

Пљевља добијају универзитет

1 min read

Општина Пљевља добиће Универзитет, саопштено је из ове општине.

Свечано потписивање Меморандума о сарадњи, јавно-приватно партнерство између Општине Пљевља и професора Воја Лаковића поводом оснивања Универзитета Пљевља биће уприличено сјутра у Малој скупштинској сали Општине.

„Овај пројекат има за циљ пружање широког спектра високог образовања и стварање академских могућности за даљи раст и развој не само Пљеваља као града, сјевера и државе, већ и регије“, саопштено је из општине Пљевља.

Пљевља, додају, су град са вишемиленијумским трајањем, богатом и разноликом културном баштином, природним љепотама и великим привредним потенцијалом.

„Као такав, сасвим сигурно је да ће студентима понудити много, као и професори и Општина које стоје иза овог пројекта“, наводи се у саопштењу.

Након свечаног потписивања, истичу, планиран је и обилазак будућих просторија Универзитета „Пљевља”.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “Пљевља добијају универзитет

  1. Zašto samo Pljevlja da ima univerzitet. Što su recimo Šavnik, Plužine, Petnjica, Gusinje lošiji da i oni nemaju univerzitete. Jeste da je Pljevlja ogroman megapolis i da ima preko 15.000 stanovnika a da ova druga mjesta imaju mnogo manje, ali to ne bi trebalo biti razlog da budu diskriminisani. Svaki gradjanin Crne Gore bi trebao imat pravo na visokošksko usavršavanje u svome mjestu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *