ИН4С

ИН4С портал

Ђоковић: Уживам на терену, моји најбољи мечеви од Олимпијских игара

1 min read

Новак Ђоковић (Фото: Гуливер/АП Пхото/Ману Фернандез)

Тежак меч на старту против Алекса Микелсена којег је добио у два тај-брејка, а онда двије убједљиве побједе против Флавија Коболија и Романа Сафијулина и игра која радује Новака Ђоковића пред завршне битке на мастерсу у Шангају.

На турнирима у Кини најбољи српски тенисер је увијек играо добро, тако је и сада, па ужива на терену.

– Ово је било близу десетке. И јучерашњи и данашњи меч, одавно нисам играо тако добро – изјавио је Ђоковић после побједе у осмини финала против Сафијулина. – Уживам на терену и када је тако, онда има уживања и када се удара лоптица. Овакви мечеви и ово што осјећам на терену, главни су разлог зашто још играм тенис и такмичим се. Вјерујем да и даље могу да играм на највишем нивоу. Ствар је одржавања тог континуитета. И ван терена се сјајно забављам, навијачи у Кини су невјероватни.

Српски тенисер у Шангају има велики број навијача.

– Добио сам пуно поклона, вратићу се кући са новим кофером пуним дарова. Покушаћу све да их понесем, јако ми је драго због њихове љубави.

Против Сафијулина је све у игри олимпијскг шампиона одлично функционисало.

– Ова два меча, јуче и данас, можда су моји најбољи од Олимпијских игара у Паризу. Нисам много играо, али радује ме чињеница да овако играм и да се добро осјећам, то је циљ. Играти на оваквом нивоу и одржавати тај континуитет, у висини задатка и бистрини ума, да доносим одлуке веома брзо, а да се не умарам превише. И то против играча као што је Сафијулин који је у одличној форми. Мислим да сам одиграо сјајно. Сјутра имам слободан дан, спремам се за четвртфинале. Надам се најбољем – поручио је Ђоковић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *