ИН4С

ИН4С портал

Рафаел Надал завршио каријеру!

1 min read

Рафаел Надал

Рафаел Надал је завршио каријеру! Један од најбољих тенисера данашњице решио је да престане са професионалним играњем тениса у 39. години.

Порука Рафаела Надала:

Јесмо ли спремни? Да, то је одлука која је очигледно тешка, требало ми је времена да је донесем, али у овом животу све има почетак и крај и мислим да је право време да се стави тачка на оно што је била дуга каријера. и много успешнија него што сам икада могао да замислим. Али веома сам узбуђен што је мој последњи турнир финале Дејвис купа и представљањем своје земље мислим да се затвара круг пошто је једна од мојих првих великих радости као професионалног тенисера било финале у Севиљи 2004. године.

Осец́ам се супер, супер срећно за све ствари које сам могао да доживим. Желим да се захвалим целој тениској индустрији, свим људима који чине овај спорт, мојим саиграчима током толико година, посебно мојим великим ривалима. Провео сам много сати са њима и проживео многе тренутке које ц́у памтити до краја живота.

Причати о мом тиму ми је мало теже јер је на крају мој тим био веома важан део мог живота. Они нису радници, они су пријатељи и били су уз мене у свим тренуцима када су ми заиста били потребни. Веома лоши тренуци, веома добри тренуци, тренуци које сам морао да стегнем, тренуци које сам морао да се опустим.

Толико смо живели заједно да је то тешко објаснити. Породица је за мене све. Мислим да је моја мајка дала све жртве које је морала да поднесе да бисмо увек имали све. Моја супруга Мери, заједно смо 19 година.

Хвала вам за све што сте урадили. Мислим да си ми био савршен сапутник током свих ових година моје каријере. Долазак кући и гледање како мој син сваки дан расте била је сила која ме је заиста одржала у животу и са енергијом неопходном да наставим даље. Моја сестра, мислим да смо одувек имали невероватан однос. Мој ујак, који је разлог зашто сам почео да играм тенис.

Мислим да сам захваљујући њему успео да пребродим и многе ситуације које су биле тешке у мојој спортској каријери. И мом оцу, за којег мислим да ми је био извор инспирације у сваком погледу. Мислим да је то био пример труда, побољшања. Велико хвала мом оцу на веома посебан начин. И на крају, вама, навијачима.

Немам начина да вам захвалим за оно што сте ме натерали да осећам. Дали сте ми енергију која ми је потребна у сваком тренутку. Заиста све што сам доживео било је остварење сна. Одлазим са потпуним миром да сам дао све од себе, да сам се потрудио на сваки начин. Могу само да завршим са хиљаду захвалности свима и видимо се ускоро.

(sportal.blic.rs)

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *