ИН4С

ИН4С портал

Бар уплаћује Шавнику 40.000 евра помоћи

Шавник

Најавом да ће уплатити 40.000 евра помоћи Шавнику Општина Бар је прва одговорила на позив Заједнице општина Црне Горе (ЗОЦГ) својим чланицама да упуте помоћ како би се олакшало превазилажење последица великих поплава које су претходне седмице погодиле ово подручје. Финансијску помоћ најавили су и Главни град Подгорица, као и општине Бијело Поље, Даниловград, Будва и Жабљак.

Делегација Заједнице општина, коју су чинили предсједник Одбора за финансирање локалне самоуправе ЗОЦГ и предсједник Општине Бијело Поље Петар Смоловић, представници Општине Бар, као и генерална секретарка ЗОЦГ Мишела Манојловић, посјетила је ове седмице угрожено подручје Шавника, гдје је ријека Комарница, која се излила из корита, однијела мост и уништила дјелове саобраћајница, због чега је одсјећено 50 домаћинстава.

Они су терен обишли са предсједником Општине Шавник Југославом Јакићем и разговарали са мјештанима, који су оцијенили да је ово највећа природна непогода која је икада задесила Шавник. Општина, према ријечима Јакића, настоји да предузме кораке како би се спријечили нови проблеми, будући да се најављује велико невријеме и у наредним данима.

– У Заједници општина смо солидарни, без обзира на било какве различитости. Удружићемо се и покушати да помогнемо Општини Шавник – поручио је предсједник Општине Бијело Поље Петар Смоловић.

Генерална секретарка ЗОЦГ Мишела Манојловић упозорила је да су Шавнику потребна брза рјешења јер ће до изградње новог моста на Комарници дио домаћинстава остати одсјечен у недостатку саобраћајне комуникације.

Она је позив за помоћ Шавнику прослиједила свим предсједницима општина, односно градоначелницима у Црној Гори.

– Обраћамо вам се у вези са тешком ситуацијом која је задесила општину Шавник услед недавне елементарне непогоде која је изазвала озбиљне последице по имовину, како инфраструктуру тако и домаћинства, те је потребна брза и заједничка акција како бисмо правовремено помогли. У свјетлу ових околности, слободни смо да вас замолимо да размотрите могућност финансијске подршке. Ваша подршка ће бити од велике важности и показати солидарност у овим тешким временима. Само уједињени, можемо учинити много и пружити потребну помоћ онима којима је најпотребнија – наводи се у допису који је руководиоцима општина упутила Манојловић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *