ИН4С

ИН4С портал

Петар Лазовић у судници због мучења Липовине

1 min read

Фото: ПРЕСС

У Основном суду на Цетињу сјутра почиње суђење полицијским службеницима Петру Лазовићу, Ивану Ђоковићу и Нешку Јередићу због кривичног дјела на штету Цетињанина Сава Липовине.

Оптужница је формирана након истраге у предмету формираном против службеника полиције који се сумњиче да су злостављали особе блиске „шкаљарском клану“. Лазовић је, према свједочењу Липовине, пријетио том Цетињанину, вријеђао га, али и ударао у чему су, како је рекао, учествовале и његове колеге.

Истрагу о том случају водило је Основно државно тужилаштво у Никшићу које је против полицајаца поднијело оптужни предлог. Липовина је током истраге саслушан у тужилаштву, када је тврдио да га је Лазовић малтретирао читавог живота. У марту 2020. године ухапшен је због утаје, када је претрпио физичко и психичко насиље. Липовина тврди да су му полицајци пријетили и да су га вријеђали већ током претреса који је претходио хапшењу.

– Тог дана у моју породичну кућу дошли су службеници полиције Петар Лазовић, кога знам одраније и који ме малтретира читавог живота, и још четворица његових колега – казао је Липовина, наводећи да имена других полицајаца не зна, али је описао како изгледају.

Тврди да су му нудили 200.000 да лажно свједочи

Липовина је казао да је био везан кад су га ударали у ауту и када су се зауставили поред улице. Рекао је да је то веће понижење него да су га пржили, давили, ударали бејзбол палицама, што је чуо да раде осумњичени. Након 15-минутног малтретирања одведен је у ЦБ Подгорица.

– На оном проширењу, док су ме малтретирали ударајући ме отвореним длановима, Петар Лазовић ми је нудио 200.000 евра да причам што они хоће, да будем заштићени свједок, а такође ми је рекао да ће ми средити да одем у Чешку, а могуће да је била нека друга земља – навео је Липовина, тврдећи да није имао шта да свједочи јер ништа није знао о предметима о којима су му говорили.

На дан претреса, како је тада испричао Липовина, испред његове куће била су паркирана возила „БМВ X5“ и „ренџ ровер“, за која зна да их користе службеници СПО, и још неколико мањих возила. Казао је и да је касније из медија сазнао да је та возила купио Убовић. Тужиоцу је рекао и да је прије претреса у фебруару 2020. спроведен у станицу полиције на Цетињу. Тада су га зауставили полицајци који су били у „ренџ роверу“, а који су имали фантомке. Одмах су га спровели у просторију за задржавање гдје су ушла лица која су била без фантомки и рекли су да морају да иду јер се десила експлозија. Након сат времена, тврди, почели су да приводе нека лица, а код њега је ушао Лазовић са још двојицом-тројицом колега.

– Лазовић ми прилази, пита ме чији је шпијун Зоран Лазовић, ја сам рекао: Душка Голубовића. Он ме је поново питао „чији“ и ударио ме отвореном шаком по лицу. Рекао ми је да није тачно, него да сам рекао да је Слоба Кашћелана и након тога почиње тортура нада мном која је трајала све док није дошла моја адвокатица – испричао је Липовина.

Цетињанин је казао је и да је спорног дана, након претреса његове куће, уведен у аутомобил гдје је кренула тортура.

– Кад је претрес завршен, смјестили су ме у возило „БМW X5“ тамне боје, а ту су били Лазовић, Ђоковић, крупни службеник са сјевера и још један. Смјестили су ме на задње сједиште између двојице полицијских службеника – казао је Липовина, додајући да мисли да је поред њега био Лазовић.

Испричао је да су га психички малтретирали током вожње, да су му пријетили да ће му намјестити робију и да ће док буде у затвору да му малтретирају сестру. На проширењу у мјесту Царев Лаз, како тврди, возач се одмакао од улице како их не би видјели, када је зауставио возило.

– Док смо се возили, онај службеник полиције који је сједио поред мене, не знам је ли то био Лазовић, два пута ме је ударио песницом у предјелу стомака, а и возач ме је ударио два пута песницом, али бочном страном – испричао је Цетињанин, преноси Дан.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *