ИН4С

ИН4С портал

Кнежевић: Дио тајкуна убјеђивао ПЕС да су напустили ДПС, Спајићева партија платила данак неискуству

1 min read

Милан Кнежевић (Фото: Скупштина Црне Горе)

Лидер Демократске народне партије Милан Кнежевић казао је у емисији Начисто на телевизији Вијести да је Покрет Европа сад (ПЕС) направио грешку “јер није ушао у озбиљну демонтажу насљеђа ДПС-а”.

“Један број тајкуна који је био близак ДПС-у, и сада је близак, их је увјеравао да су они напустили ДПС и да су сад пришли ПЕС-у. Мислим да је ПЕС платио данак неискуству…”, рекао је између осталог Кнежевић.

Кнежевић је казао да је генерални секретар Скупштине (Александар Кларић) био укључен у предлагање лога Скупштине Црне Горе.

“Нека демантује да није био укључен”, рекао је Кнежевић.

Он је додао и да је нетачна изјава потпредсједника Скупштине Мирсада Нурковића да је Мандић самоиницијативнмо донио одлуку и да се није консултовао са осталим посланицима.

“То није тачно, пред почетак сједнице смо били у његовом кабинету на Цетињу – били су присутни потпредсједници Нурковић, Поповић, Цамај, Мандић и ја, гдје је он показао лого и нико од присутних није рекао да има проблем са логом… И нико није рекао да нема ништа против”.

Кнежевић је оптужио Мрежу за афирмацију невладиног сектора (МАНС) да “деценијама прима донације из САД и један цент пореза нијесу платили Црној Гори”.

“Овдје свакодневно нас черече као недостојне обављања функције…”, рекао је лидер ДНП-а.

Он је казао и да је директорица Центра за грађевинско образовање (ЦГО) Далиборка Уљаревић “опрала паре кад је купила пословни простор код Бемакса за 420.000”.

“Можда је Далиборка Уљаревић имала неке аранжмане са новинарима ваше куће…”, казао је Кнежевић.

Кнежевић је рекао да закон о страним агентима није у било каквој процедури, да није упућен Скупштини Црне Горе, те да није ни предложен

“И не знам зашто је била таква хистерија од дијела невладиних организација. Покушај да се ово наше саопштење за јавност доведе у везу са неким Путиновим законом, нема благе везе…”, казао је Кнежевић.

Додао је да се од “7.000 НВО само осам огласило”.

“Тих осам НВО је добило до сада једно 100 милиона долара од ражних фондација”.

Кнежевић је рекао да се не слаже са изјавом министра унутрашњих послова Србије Ивице Дачића да свако село у Црној Гори има своју организовану криминалну групу.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *