ИН4С

ИН4С портал

Кнежевић: Ако се нешто деси мојој породици, одговоран је Нововић, од истине ни тужилаштво не може побјећи

1 min read

Кнежевић

Високи службеник Управе полиције Дејан Кнежевић поновио је пред подгоричким Вишим судом да ако се нешто деси његовој породици да је одговоран главни специјални тужилац Владимир Нововић.
Он је то казао током рочишта за контролу оптужнице која је подигнута против Мила Божовића и групе, а гдје је и он оптужен.

Судским вијећем предсједавала је судија Весна Ковачевић а чланови вијећа су били и судија Игор Ђуричковић и судија Ненад Вујановић. Рочиште је трајало више од 11 сати.

Истакао је да се њему живот уништава јер познаје Љуба Миловића.

Познанства се не одричем. Ако је за нешто Љубо Миловћ крив, нека одговара. Ја се познанства не одричем, то сад кажем пред свима. Ја одговарати за друге нећи, свако ко је крив и ако је крив нека одговара- поручио је Кнежевић пред судом.

-Од истине нико не може побјећи, ни тужилац, ни тужилаштво- нагласио је Кнежевић.

Кнежевић је подсјетио и на међународну акцију заплијене веће тоне кокаина, у којој је Љубо Миловић помогао идентификацију осумњичених лица а за шта је добијена награда и признање. Кнежевић је упитао зашто то тужилац не наведе, пише ДАН.

Специјално државно тужилаштво, иако је имало два мјесеца да доказима допуни оптужницу против мене, а што је од њих тражио суд након прве контроле оптужнице, оно то није урадило. Не мислим да то нијесу учинили јер нијесу хтјели, већ искључиво зато што доказа да сам починио кривична дјела за које ме терете нема- казао је Кнежевић.

Поновио је да не постоји ниједан доказ да је било који тајни податак изнио из службе, а камоли саопштио криминалној групи чији је, према овој оптужници, члан.

Једино на основу чега ми је приписано кривично дјело је то што је моје име поменуто на Скају. Нити сам користио Скај, ни свој, ни туђи, нити сам било коме, преко било кога, слао или одавао тајне информације. Да је истина све ово што говорим најбоље потврђује то што Специјално државно тужилаштво ни у додатна два мјесеца, након прве контроле оптужнице, ни мјесецима уназад, укључујући и оних 10 које сам провео у притвору, није нашло ниједан доказ за своје оптужбе против мене. Оптужен сам да сам одао информацију са састанка којем нисам присуствовао, а како бих, наводно, заштитио организатора криминалне групе – појаснио је он.

Упитао је зашто тужилаштво није саслушало учеснике тог састанка како би провјерило шта се на њему причало и да ли је, наводно, одата тајна информација уопште помињана на састанку.

Имали су времена да то ураде и током истраге и након мог хапшења прије годину и седам мјесеци. На прошлој контроли оптужнице сам суду предао број извјештаја Еуропола, а на основу којег је подигнута оптужница против мене. У њему се јасно наводи да нема доказа да сам умијешан у било које криминалне активности. Наглашавам, то је став Еуропола, који је нашем тужилаштву и полицији послат у пакету са транскриптима пресретнутих разговора.Сигуран сам да Еуропол није навео да нема доказа да сам повезан са криминалним активностима јер, ето, воли тамо неког Дејана Кнежевића, већ да су добро размотрили све информације у којима се помињем- указао је Кнежевић.

Додао је да се испоставља да су у том дијелу Специјално државно тужилаштво не вјерује Еурополу.

-Тужилац Вукотић је рекао да ни не зна за тај извјештај, а заједно смо га читали прије двије године. Исти тај тужилац је на основу баш тог извјештаја и информација из њега подигао неколико оптужница, па и ову против мене. Није ми јасно ни зашто у оптужници нијесу наведени сви дјелови преписке у којима се помињем, укључујући и онај да су моји, како ми се то спочитава оптужницом, другови из криминалне организације у сјецкалици уништавали документацију, како би је сакрили од мене. Зашто се нијесу запитали зашто, наводно, мој клан крије било што од мене, кад сам с њима-нагласио је Кнежевић.

Поновио је да је уживо пратио Скај комуникацију између припадника више различитих криминалних група и захваљујући томе, спријечио два убиства и један напад на судију.

– Како тужилаштво, кад ме већ оптужује да сам радио за један од тих кланова, није нашло барем једну поруку да сам било кога од својих такозваних саучесника обавијестио да су, банално речено, проваљени, да се прислушкују, прате и да морају да се чувају. Суд је од Специјалног државног тужилаштва тражио, цитирам, садржину телефонских разговора прикупљених спровођењем мјера тајног надзора, а које би указивале заиста да сам одавао тајне податке, а што је проузроковало или би могло да проузрокује штетне посљедице за безбједност Црне Горе. Тужилаштво, понављам, ту садржину није доставило јер моја комуникација са припадницима криминалне групе не постоји. Да ли је то неко други учинио, не знам. Али се питам, ако је то неко други учинио, које су то штетне посљедице настале по безбједност Црне Горе у конкретном случају- казао је Кнежевић.

Поручио је да вјерујем да ће суд узети у обзир све горенаведено и додао:“ По свакој тачки оптужнице суду ћу доставити и писани одговор“.

– Сигуран сам да ће донијети једину одлуку која може бити донијета у мом случају, а то је да ће одбацити ове неутемељене, паушалне и злонамјерне оптужбе на мој рачун, које су, упркос свему што ће се доказати, укаљале и моју част, као и лични и професионални углед.Без обзира на све то, наставићу да часно и поштено живим, а надам се ускоро и да на исти начин наставим и своју професионалну каријеру, током које није забиљежена ниједна једина мрља, а о чему могу посвједочити сви са којима сам радио, како у Црној Гори, тако и у иностранству- истакао је Кнежевић.

Навео је двије комуникације различитих лица, који се налазе на оптужници, акоје је како наводи тужилаштво намјерно изоставило да наведе јер се вјероватно не уклапа у слику каквог га желе приказати, извор је еурополов извјештај АП Хигх Риск ОЦГ ИП-353 СИЕНА_1784988-1-1, од 16 јула 2021.године, са именима лица, гдје наводно мене кометаришу, а које очигледно мени иде у прилог:

„НН1.Јес оно коректан

НН1.Професионалац

НН1. Али храбар и честит

НН1. Њега ти кланови не занимају

НН1. Ја га волим тренира храбар

НН1. А сто знам више брате не знам га као лошег колико

га знам, знам да је частан

Да неће прљаво

Али да полицајац право

НН2. нема везе то поштујем само да му не уваљују приче

итд али како код хоће,,,проћи ће и ово и видјеће се

све,,,па после ћемо да видимо,,,

 

Друга порука и друга два НН лица

НН1.Брдја суспендовали ти исти и он узме најбоље мјесто

НН2.Него да се не промјене он и Дејо али не би

НН1. Не би требало

НН1. Надам се да неће, бићу у току доста тога, И што је сигурно неће се премлаћивати људи и фингирати докази и измишљати оптужнице

НН1. Па већих олоша од ових није могло бити “

 

– На основу само ове двије поруке да се закључти да ова лица, када ме наводно коментаришу не раде то из угла као да сам ја члан њихове криминалне групе, већ напротив дају квалификације о карактеру моје личности, као особи која професионално и објективно ради свој посао- додао је Кнежевић.

Напоменуо је да је у наведеном извјештају Еуропол ставио индетификацију лица, али их он није стављао из разлога јер је податке добио незваничним путем.

– Опет постављам исто питање зашто тужилац ил тужиластво није доставио тај извјештај Суду? Из напријед наведенога долазим до закључка да Тужилац не презентира доказе поштено и ако има професионалну одговорност јер сви докази, укључујући оне који иду у корист оптуженог, морају бити предочени суду- закључио је Кнежевић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *