ИН4С

ИН4С портал

Вучић са Ердоганом: Јачање безбедности и економских веза

1 min read

© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган тренутно је у четвртој званичној посети Србији, где га је дочекао председник Александар Вучић који је његов долазак оценио као нову прилику за јачање пријатељских односа и сарадње две земље, пише РТ Балкан.

Двојица лидера налазе се испред Палате Србија, где је турском госту приређен свечани дочек уз почасни плотун и интонирање химни две државе. Турског председника дочекао је и премијер Милош Вучевић као и остали чланови Владе Србије. Уз Ердогана, у Србији је и турска делегација чији је део и турски министар спољних послова Хакан Фидан.

„Посета једног од најутицајнијих државника савременог света, какав је председник Ердоган, за Србију је увек велика част, а посебно у времену у којем је глобална сцена обележена изазовима, како политичким, тако и економским, што додатно наглашава њен значај. На политичком плану, ова посета даје замах јачању односа између наше две земље, чиме доприноси стабилности на Западном Балкану, региону који је неретко кроз историју бивао оптерећен сукобима и напетостима, жељан мира и истинског просперитета“, навео је председник Вучић на Инстаграму.

Турска и Србија, како је подсетио, имају дугу историју сарадње, а управо овакви сусрети пружају прилику за продубљивање тих веза, посебно у области безбедности и економије.

„Економија је још један од кључних аспеката ове посете. Турска је један од најважнијих инвеститора у Србији, а разговараћемо о новим пројектима и улагањима, инфраструктурним пројектима, енергетици и трговинској размени, што је од огромног значаја за нашу земљу, посебно у овим тешким глобалним економским приликама“, додао је Вучић.

Он је Ердоганову посету оценио као значајан корак ка јачању билатералних веза у изазовним временима и јачање „платформе за будући дијалог и сарадњу, као кључних фактора за мир и стабилност на Балкану“.

Након церемоније, турски и српски председник су на састанку, а затим ће бити потписани и споразуми.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

90 thoughts on “Вучић са Ердоганом: Јачање безбедности и економских веза

  1. Ердоган повлачи признање независности Косова*!!! Браво за предсједника, то исто ће да уради и Мађарска, свака част на дипломатији предсједниче. тако се бори за Србију, српски народ и вјеру.

    121
  2. Turska želi još intenzivniju saradnju sa nama, to je i naš cilj. Možemo poboljšati bilateralnu i investicionu saradnju. Turska ima ogromno tržište i veliki potencijal za ulaganja.

    126
  3. Ovaj susret pokazuje zajedničku posvećenost lidera ka dugoročnom strateškom partnerstvu, koje donosi konkretne koristi za građane obe zemlje.

    107
  4. Само гледати у будућност и јачати односе са државама, то може да буде од изузетне користи и профитабилности и једне и друге стране.

    169
  5. Ekonomska saradnja između dve zemlje, kroz nove investicije i projekte, doprinosi rastu privrede Srbije i otvara nova radna mesta.

    165
  6. Dolazak Erdogana u posetu Srbiji je znacajan jer ce Srbija i Turska ucvrstiti prijateljstvo i saradnju dve zemlje u mnogim segmentima

    155
  7. Sastanak predsednika Vučića i predsednika Erdogana, fokusiran na jačanje bezbednosti i ekonomskih veza, predstavlja važan korak ka daljem unapređenju odnosa Srbije i Turske. Jačanje saradnje u oblasti bezbednosti doprinosi stabilnosti regiona, što je od ključne važnosti za mir na Balkanu.

    180
  8. Saradnja Srbije i Turske donosi brojne benefite. Vučić je pravi lider koji zna kako da koristi ove odnose za dobrobit naše zemlje

    164
  9. Posle svečanog dočeka predsednika Turske Erdogana uslediće sastanak predsednika Vučića I predsednika Turske Erdogana.

    150
  10. Турска има вековне везе са Србијом .
    Србија види Турску као равноправног партнера .
    Турска инвестира у инфраструктуру, туризам, банкарство, медије, здравство и образовање што је добро за Србију.

    125
    1. Pocastvovani smo sto je u nasu zemlju dosao Erdogan jedan od velikih svetskih lidera, sa kojim Srbija gaji i neguje prijateljske odnose.

      146
  11. Овај догађај указује на значајну политичку и економску подршку, као и на унапређење односа на Балкану.

    127
  12. Дочек Александра Вучића од стране Реџепа Тајипа Ердогана испред Палате Србија симболизује чврсту сарадњу и партнерство двеју земаља.

    130
  13. Турска је већ показала интерес за учешће у бројним пројектима у Србији, а овај састанак ће вероватно довести до нових иницијатива које ће користити обе земље.

    158

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *