ИН4С

ИН4С портал

Обележен Дан 126. бригаде ВОЈИН

1 min read

У касарни „Бањица“ у Београду данас је одржана војна свечаност поводом Дана 126. бригаде ваздушног осматрања, јављања и навођења, који се обележава у спомен на 12. октобар 1992. године када је формирана ова јединица.

Поводом празника, уприличен је дефиле јединица бригаде, сумирани су резултати рада у претходном периоду, уручене награде најистакнутијим појединицима и положени венци на спомен-обележје у касарни којим ова јединица чува успомену на погинуле у НATO агресији 1999. године.

У осврту на постигнуте резултате, истакнути су професионализам и стручност припадника бригаде и опремање најсавременијим радарским системима чиме су испуњени највиши стандарди и значајно унапређене способности за реализацију наменских задатака у контроли и заштити ваздушног простора Републике Србије.

Свечаности су присуствовали командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић, представници јединица Војске Србије, Српске православне цркве, органа локалне самоуправе и институција са којима бригада сарађује.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *