ИН4С

ИН4С портал

Вучевић: Плашим се нове провокације, Курти би могао у понедељак да угаси српске општине

фото: Tanjug/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Премијер Србије Милош Вучевић изјавио је вечерас да се плаши нове провокације на Косову усмерене против Срба, у понедељак, док се у Немачкој буде одржавао Самит Берлинског процеса.

„Плашим се да ћете у понедељак видети нову провокацију у Приштини, јер су ми људи, који су ветерани оваквих формата и догађаја, указали да се, сваки пут када се одржавао састанак на пленарном нивоу, нешто десило лоше по нас на Косову и Метохије од стране Приштине. Надам се да неће бити тога, али имам зебњу да ће Аљбин Курти нешто урадити то јутро“, рекао је Вучевић за РТВ.

Страхује, каже, да би могле да буду нападнуте привремене институције Србије.

„Или да угаси две, три општине по српском систему, да растера људе, затвори канцеларије, чисто да пошаље поруку“, додао је Вучевић, преноси РТ.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

26 thoughts on “Вучевић: Плашим се нове провокације, Курти би могао у понедељак да угаси српске општине

  1. Premijer Vučević pokazuje neustrašivost i jasno upozorava na opasnosti koje prete Srbima na Kosovu. Njegova politika je usmerena ka zaštiti naroda i mira u regionu.

    94
  2. Srbija, vođena Vučevićem, jasno stavlja do znanja da će uvek stati u zaštitu svojih građana. Njegova oštra reakcija na moguće provokacije Prištine pokazuje spremnost da odbrani narod.

    62
  3. Sa Vučevićem na čelu, Srbija ima lidera koji je uvek spreman da brani naše interese, kako na međunarodnoj sceni, tako i na Kosovu i Metohiji. Ovo je primer lidera koji se bori za svoj narod.

    63
  4. Vučevićeva iskrena briga za srpski narod na Kosovu pokazuje njegovu odlučnost da se suprotstavi svakoj pretnji i provokaciji od strane Prištine. To je lider koji zaslužuje našu potpunu podršku.

    85
  5. Premijer Vučević je još jednom pokazao da ima jasnu strategiju za očuvanje mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji. Njegova reč i vizija budućnosti garantuju sigurnost za sve Srbe.

    96
  6. Dok Vučić pregovara i teži miru, poštuje sporazume, Kurti sve to ignoriše i sve više pogoršava situaciju na Kosovu i Metohiji

    64
  7. Ako bi Kurti odlučio da preduzme korake koji bi mogli ugroziti srpske opštine, to bi dodatno pogoršalo situaciju. Važno je da se lideri fokusiraju na dijalog kako bi se izbegla eskalacija konflikta.

    83

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *