ИН4С

ИН4С портал

Кадић се жалио на одлуку ДИК-а: Уставном суду послато 14 жалби

1 min read

Др Вук Кадић

Покрет Напријед упутио је Установном суду 14 жалби на рјешења Државне изборне комисије којим су одбијени приговори који су достављени на изборни дан 29. септембра, а које је претходно одбила Изборна комисија Главног града.

Да су у законском року поднијели жалбе за „Дан” је саопштио Небојша Вуксановић, из Покрета Напријед.

– Уставном суду смо поднијели 14 жалби. Једну жалбу нисмо подносили јер је Државна изборна комисија дјелимично уважила наш приговор. Суду смо прво предали жалбу за бирачко мјесто у Дољанима, а онда и за преостала бирачка мјеста. Од Уставног суда очекујемо исто оно што смо очекивали и од Државне изборне комисије – да уважи наше приговоре – саопштио је Вуксановић.

Како су жалбе упућене суду, ова судска инстанца треба да од Државне изборне комисије затражи изјашњење, а након што оно стигне, Уставни суд има рок од 48 сати да одлучи.

Покрет Напријед Вука Кадића тражио је понављање избора на 15 бирачких мјеста широм Подгорице, у Толошима, на Златици, Маслинама, Загоричу, Дољанима, Фармацима, у ОШ „Сутјеска“… На овим бирачким мјестима укупно је уписано 6.889 бирача. Државна изборна комисија је у понедјељак вече донијела одлуку да су приговори Покрета Напријед неосновани. Након њихове одлуке огласио се Вук Кадић, носилац листе Покрета Напријед, поручујући да од Уставног суда очекује да „ради по закону“. Он је коментаришући одлуку ДИК-а о одбијању њихових приговора оцијенио да је Државна изборна комисија „партијски, а не независтан орган који треба да донесе одлуку у складу са законом“.

 

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “Кадић се жалио на одлуку ДИК-а: Уставном суду послато 14 жалби

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *