ИН4С

ИН4С портал

Котор: Ударао дјечака, тражио да га остали снимају за Снап Чет

1 min read
vršnjačko nasilje, Dječak

Илустрација

Родитељи малољетног дјечака из Котора, ученика ОШ „Његош“, прије три дана пријавили су которској полицији физичко и психичко насиље над њиховим дјететом у продуженом трајању од дванаестогодишњег дјечака Л.П. такође ученика ове школе, сазнаје Побједа.

Из которске полиције јуче је Побједи потврђено да су примили пријаву, те да су сходно законским надлежностима одмах о свему обавијестили Основно државно тужилаштво и Центар за социјални рад у Котору.

„Након што Центар за социјални рад заврши свој дио посла и спроведе комплетан поступак и процедуре, обавијестиће нас о утврђеним чињеницама, а ми ћемо сходно томе, уколико буде елемената кривичног дјела поступати даље у оквиру својих надлежности“, речено је Побједи у которској полицији.

Мајка малољетног дјечака Тамара Ломпар-Тујковић потврдила је јуче за Побједу да су поднијели пријаву због вршњачког насиља.

Она објашњава да се први озбиљнији инцидент десио 3. септембра, ван школе, на игралишту код вртића на Златним њивама, када је Л.П. оборио њеног сина на под, ударао га рукама и ногама, док је од осталих присутних дјечака тражио да то снимају, како би објавио на апликацији Снап Чет.

Тада је, каже Ломпар-Тујковић, њеном сину запријећено да о овом догађају не смије говорити никоме, јер ће у супротном поново бити претучен.

Према информацијама Побједе, дјечак Л.П. је у више наврата и на више особа у свом одјељенју, и код других ученика, у протеклих неколико година вршио психичко и физичко насиље користећи своје борилачке вјештине које је стекао у једном которском спортском клубу у којем је тренирао до уназад два мјесеца.

Овај случај добио је епилог прије три дана након што је Л.П. на часу физичког васпитања истог дјечака гурнуо, након чега је дјечак устао и ошамарио га.

Након пријаве догађаја разредном старјешини дјечак је испричао и догађај на игралишту када га је Л. П. истукао и тражио да се све то снима.

Родитељи дјечака који је био жртва насиља траже да се предузму адекватне мјере од полиције, Центра за социјални рад као и од Управе школе. Ломпар-Тујковић истиче да има још дјеце која су жртве насиља од истог дјечака, али да од страха никад нијесу смјели то признати.

„Надам се да ће се сада клупко одмотати и да ће сви они који су трпјели насиље и психичко и физичко од Л. П. објелоданити све. Овим чином охрабрујем сву дјецу и родитеље да о насиљу говоре како би спријечили да поједина дјеца израсту у насилнике па будемо лично свједочили догађајима попут оних у Бару и Београду“, закључила је Ломпар-Тујковић.

Директорица ОШ „Његош“ Тамара Радоњић казала је јуче Побједи да се инцидент није догодио у школи, те да су поводом овог случаја предузели све мјере из своје надлежности.

„Вјерујем да ће се све завршити у интересу ученика, казала је кратко Радоњић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “Котор: Ударао дјечака, тражио да га остали снимају за Снап Чет

  1. Sve potice vaspitanje od kuce.Treba roditelje nauciti kako se djeca vaspitavaju.Cas izuzecima.Ima roditelja divnih ljudi koju svoju djecu uce vaspitanju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *