ИН4С

ИН4С портал

Путин честитао Дан пољопривредника: Русија је један од светских лидера у снабдевању храном

Руска пољопривреда се развија до сада невиђеним темпом, а фармери поуздано обезбеђују земљу неопходном храном, изјавио је председник Русије Владимир Путин у видео честитки поводом Дана радника у пољопривреди и прерађивачкој индустрији.

Путин је указао да је за последњих 10 година руска пољопривредна производња порасла за више од 30 одсто, а да је у прехрамбеној индустрији раст више од 40 одсто.

„Жетва житарица последњих година је сигурно премашила 100 милиона тона, а то је добра летвица и показатељ стабилности и одрживости агроиндустријског комплекса. Данас наши пољопривредни произвођачи поуздано снабдевају домаће тржиште свим основним врстама хране. Низак наклон за љубав према родном крају, за ваш професионализам“, поручио је Путин.

Он је навео да ће Русија створити услове за реализацију пољопривредног потенцијала Донбаса и Новорусије и обновити све оштећене објекте.

Посебну захвалност изразио је пољопривредницима Запорошке и Херсонске области, ДНР и ЛНР, као и пограничних региона – Курске, Белгородске, Брјанске области, напоменувши да сви они са пуном посвећеношћу и савесно раде свој посао, упркос свим изазовима.

„Оваква посвећеност и храброст заслужују најдубље поштовање, као приоритет. Ми ћемо свакако обновити све што је било уништено и оштећено за реализацију богатог пољопривредног потенцијала наших историјских територија уједињених са Русијом“, нагласио је Путин.

Путин је нагласио да ће Русија пружити подршку пољопривреди, укључујући и помоћ пољопривредницима да уђу на страна тржишта.

„Наставићемо да систематски подржавамо индустрију, помажемо агробизнису, укључујући и мали, да расте, шири производњу и активније излази на страна тржишта. Због свог квалитета, домаћи производи су веома тражени како у нашој земљи, тако и у иностранству“, казао је руски лидер и додао да је јасна потврда тога позиција Русије као једног од светских лидера у снабдевању храном.

Руски председник је истакао креативан рад, енергију и посвећеност радника индустрије, што је омогућило да пољопривреда чврсто уђе у „један од најуспешнијих, динамичних сектора националне привреде“, као и да постане „један од значајних фактора у јачање суверенитета земље“.

Дан радника у пољопривреди и прерађивачкој индустрији обележава се сваке године друге недеље октобра. Меморијал је установљен указом председника Руске Федерације 1999. године, преноси РТ.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *