ИН4С

ИН4С портал

Милета Павићевић: Цетиње и Црна Гора морају прихватити да и Срби живе у Црној Гори

1 min read

Ових дана сам изложен медијској кампањи бившег режима и његових медија поводом одласка на Цетиње и посјете Цетињском манастиру, казао је у свом реаговању српски војвода Милета Павићевић, у Црној Гори и шире препознат и као чича Милета.

Његово саопштење преносимо у цјелини:

Група српских патриота из Црне Горе, Србије и Српске јуче је посјетила гроб Николе Каваје, командоса и српског јунака, а након тога били смо у Цетињском манастиру и поклонили се моштима Светог Петра Цетињског. Наш боравак на Цетињу изнервирао је предсједника Цетиња, Николу Ђрашковића, у толикој мјери да је затражио интервенцију полиције како би нас казнили за наводну провокацију.

Очигледно да је предсједнику Цетиња провокација свако српско обиљежје, у овом случају тробојка и униформа српске војске. Понављам да смо на Цетињу били због посјете гробу Николе Каваје и није ми јасно шта смо то урадили што је у таквој мјери изнервирало Ђурашковића. Питам се да ли би тако реаговао да су у питању неке друге униформе, али о томе неком другом приликом.

Питам се да ли то прије доласка на Цетиње морамо да се јавимо Ђурашковићу, да нас испита и изда нам дозволу можемо ли или не можемо да обилазимо гробља и палимо свијеће за наше пријатеље и српске јунаке? Спроводи ли то Ђурашковић српски апартхејд на Цетињу и третира ли посебан третман према Србима и једино му сметају наша обиљежја?

Према Цетињу и Цетињанима имам посебно поштовање и јуче нијесам примијетио негодовање грађана због нашег боравка у том граду. Стога ми није јасно кога представља Ђурашковић када позива полицију да се позабави са нама и спријечи наше „провокације“?

Антисрпска атмосфера није од јуче у Црној Гори, али сам се надао да су се након смјене ДПС-а прије четири године охладиле вруће главе Монтенегрина којима смета све што је српско. Очигледно да сам се преварио, а доказ је јучерашње реаговање Николе Ђурашковића и његовог друштва.

Цетиње и Црна Гора морају прихватити да и Срби живе у Црнној Гори и да имају права као и сви остали, па и да истичу своја обиљежја. Нијесам примјетио да се диже толика дрека када су у питању албански, муслимански или хрватски симболи. На мети су само српски. Надам се да ће се то промијенити и да ће сваки грађанин, па и Србин, убудуће слободно моћи да дође на Цетиње и поклони се српским јунацима и владикама, без којих не би било ни Цетиња ни Црне Горе.

Прочитајте ЈОШ:

(ВИДЕО, ФОТО) Делегација Уједињеног равногорског покрета обишла Цетињски манастир и гробове Николе Каваје и Ђорђа Божовића Гишке

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

4 thoughts on “Милета Павићевић: Цетиње и Црна Гора морају прихватити да и Срби живе у Црној Гори

  1. Normalno kad se pitaju 20 baba sa cetinja i kavcani kako cemo da zivimo i sto da radimo.sto vele knezevic i mandic ,jesmo li se pomirili da radimo kako kavcani vele.glasa nikad vise dobit necete !pa neka dodju zvicer i diktator za presjednika drzave i vlade ,bar cemo nastavit da bojkotujemo sve.

  2. Cetinje i Crna Gora vazda su prihvatali da u Crnoj Gori žive i Srbi, ali Srbi iz Crne Gore (ali i svi ostali) nikako da prihvate da u Crnoj Gori žive (i to većinski) Crnogorci!

    1
    2

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *