ИН4С

ИН4С портал

Украјински војници и даље преферирају руске митраљезе: НАТО пушке превише компликоване

Оружане снаге Украјине преферирају лаке и практичне митраљезе „Калашњиков“, односно ПК, у односу на НАТО моделе, рекао је за РИА Новости, старији инструктор „Лењинградског пука“, односно 1486. гардијског мотострељачког пука, са позивним знаком „Бетон“, који обучава борце групе трупа „Запад“.

„Сви НАТО митраљези су јако комплексни – растављање, чишћење, одржавање све је компликовано. Наш је, грубо речено, могуће раставити и саставити и они ће наставити да гађају. НАТО митраљези су такође тежи од наших ПК“, рекао је он.

Како наводи, ПК, односно обичане митраљезе компаније „Калашњиков“, украјински борци не остављају иза себе јер су лагани, па их могу носити и током повлачења, док са друге стране на фронту остављају све што је НАТО производње.

Инструктор руске војске је такође приметио да војници Оружаних снага Украјине избегавају да учествују у гађању или бесциљном пуцању док им не понестане муниције.

„Украјински војник, дакле, у већини случајева бежи из ровова. Али ако не побегне, онда пуцају, како ми кажемо, у ‘сомалијском стилу’ – бесциљно. Онда, када им понестане муниције, једноставно баце митраљезе и дигну руке“, додао је он.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *