ИН4С

ИН4С портал

Већи дио Подгорице већ 10 дана без воде

1 min read

Фото: Л. Зековић / Вијести

Већи дио Подгорице је већ десет дана без воде за пиће. Препорука Водовода је да се вода с Марезе не користи или да се прокувава, али да је и тада избјегавају дјеца, труднице, старије и становништво са ослабљеним имуним системом.

Физичко хемијске анализе од почетка октобра показују повећане вриједности параметара који указују на замућење воде изнад дозвољеног. Оваква ситуација за све грађане који пију воду с Марезе није новитет, с обзиром на то да се замућења дешавају након свих обилнијих падавина.

До замућења је дошло након обилних падавина у наше граду од 4. октобра. Међутим, већих падавина од тада није било, што даје за право становницима насеља Мареза, Толоши, Блок В и ВИ, дио града Преко Мораче, центра града, дио испод Горице, Малог Брда, Старе Вароши, Забјела, Побрежја, Зеленике, Дахне, Дајбаба, Цитy кварта, дијела Зете, Горње и Доње Горице, да питају о каквом се замућењу ради.

Порталу Дан су се јавили незадовољни грађани који позивају службе инспекције и Водовода да им дају тачне информације о каквом замућењу је ријеч и када ће оно бити санирано. Грађани такође питају да ли ће суве чесме у њиховим домовима „замутити“ рачуне за потрошњу у октобру, како би барем „намирили“ трошак куповине балона и флаша воде коју морају, такође по савјету Водовода, да набављају из алтернативних извора, најчешће продавница. Напомињу да је вода потребна у свим сферама свакодневног живота па се балони не прибављају само за пиће већ и за „техничку“ воду.

И последњи резултати, од 12. октобра, физичко-хемијских анализа воде са изворишта „Мареза“ показују да су измјерене вриједности параметара мутноће и даље изнад дозвољених, али су значајно смањене, саопштено је из предузећа Водовод и канализација.

– Препоручује се да становништво, а нарочито дјеца, труднице, старији и становништво са ослабљеним имуним системом прокувавају воду прије употребе или користе безбједне алтернативе, то јесте воду из контролисаних водоснабдијевања (флаширане воде, на одговарајући начин допремљену здравствено-санитарну воду из другог водоводног систтема, изворишта и слично) – саопштено је из Водовода.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *