ИН4С

ИН4С портал

Потписан Колективни уговор за запослене у локалној управи

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић уприличио је пријем за предсједника репрезентативне Синдикалне организације Општине Никшић Милана Јанковића, са којим је потписао Колективни уговор за запослене у Општини Никшић.

Предсједник Ковачевић је истакао да је Општина у протекле три године допринијела бољем положају свих радника, стварајући квалитетније услове рада и омогућавајући остваривање већих права.

„Овим уговором додатно ћемо унаприједити права запослених и веома сам поносан што смо тако важну ствар завршили у вријеме мог мандата“, поручио је Ковачевић.

Предсједник Синдикалне организације Јанковић захвалио је Ковачевићу што је потписао овај, за све раднике изузетно значајан уговор, којим се уређују међусобна права и обавезе из радног односа за запослене.

„Захваљујем се предсједнику Ковачевићу што је омогућио преговоре и именовао комисију са којом су чланови Синдикалне организације преговарали више од седам мјесеци. Захваљујем се тиму који је радио на Колективном уговору, свим радницима, а посебно се захваљујем на помоћи Стручној служби Уније слободних синдиката Црне Горе. Волио бих да и остали послодавци слиједе добар примјер сарадње, као што је између наше организације и руководства Општине Никшић“, нагласио је Јанковић.

Колективним уговором дефинисани су одмори и одсуства, зараде и остала примања, заштита на раду, рјешавање стамбених и других питања запослених, као и услови рада Синдиката.

Потписивању уговора присуствовали су: шеф кабинета предсједника Марко Перућица, савјетница предсједника за економска питања Татјана Раичевић, секретар Секретаријата за финансије, развој и предузетништво Зоран Шошкић и Радоје Чолаковић из Секретаријата за локалну самоуправу, као и чланови Извршног одбора Синдикалне организације локалне управе Општине Никшић.

Примјена Колективног уговора почиње од 01. 01. 2025. године.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *