ИН4С

ИН4С портал

Вучић: Тежак и успешан састанак са ММФ, Србија наставља путем фискалне стабилности

1 min read

Фото: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, после састанка са делегацијом Међународног монетарног фонда (ММФ), да Србија наставља путем фискалне стабилности, али да ћемо морати да будемо још дисциплинованији и одговорнији него до сада.

“Тежак, верујем и успешан састанак са делегацијом ММФ. Србија наставља путем фискалне стабилности, али ћемо морати да будемо још дисциплинованији и одговорнији него до сада“, навео је Вучић на Инстаграму будуцностсрбијеав.

Вучић је додао да преговори са ММФ јесу били напорни, али да је остварен сјајан напредак што је, како је навео, потврдио и шеф мисије Доналд Мегетиган.

Председник Србије је навео да му је Мегетиган честитао на постизању инвестиционог рејтинга Србије и истакао успешан завршетак четврте, уједно и последње ревизије текућег стенд бај аранжмана, као и договор новог аранжмана од следеће године.

Додао је да је потврђен договор о одржавању буџетског дефицита од три одсто у периоду од 2025. до 2027. године, као и да ће капитални пројекти имати приоритет.

Вучић је навео да је делегација ММФ нагласила важност поштовања фискалних правила, посебно када је реч о платама и пензијама, као и потребу за пажљивим управљањем трошковима у секторима пољопривреде, инфраструктуре и здравства.

“Изразио сам захвалност за подршку ММФ-а и истакао посвећеност Србије даљој фискалној консолидацији и спровођењу структурних реформи, укључујући реформе у енергетском сектору и управљању јавним предузећима“, навео је Вучић у објави на Инстаграму.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

41 thoughts on “Вучић: Тежак и успешан састанак са ММФ, Србија наставља путем фискалне стабилности

  1. Naši stari su pričali :,,Protegni se koliko si dugačak“. Znači nema rasipanja, nego rad i pametna ulaganja u bolju budućnost Srbije.

    65
  2. Srbija nastavlja putem fiskalne stabilnosti i konsolidacije, reforme u energetskom sektoru i javnim preduzecima svakako neophodne

    92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *