ИН4С

ИН4С портал

Олово у крви радника „Порт оф Адриа“ у границама дозвољеног у односу на радно мјесто

Први резултати анализа радника Порт од Адрија за које се сумња да су отровани тешким металима, указују да се ради о хроничном процесу, те вриједностима олова у крви које су у границама дозвољеног, у односу на професионални ангажман и изложеност запослених на овом радном мјесту, истичу у Министарству здравља.

Министарство како истичу у саопштењу предузима и предузеће све неопходне радње из своје надлежности у циљу заштите здравља запослених у предузећу Порт оф Адриа, а након што су се радници обратили здравственим установама са анализама које указују на повећан проценат олова у крви и сумње на тровање тешким металима.

„Одмах по сазнању за овај проблем, ступили смо у контакт са Институтом за медицину рада “Др Драгомир Карајовић“ у Београду, референтном регионалном установом у области заштите становништва од јонизујућих зрачења и професионалне токсикологије. Договорен је ходограм активности у циљу заштите здравља пацијената са сумњом на тровање тешким металом, а након што запослени из барске Луке прођу дијагностику у Клиничком центру Црне Горе. Ради објективног информисања јавности, обавјештавамо Вас и да први резултати анализа које су послате Институту у Београду указују да се ради о хроничном процесу, те вриједностима олова у крви које су у границама дозвољеног у односу на професионални ангажман и изложеност запослених на овом радном мјесту“, наводе у Министарству здравља.

Како би у потпуности отклонили све сумње и у складу са медицинском доктрином и етиком овај процес заокружили дијагностиком и евентуалним лијечењем пацијената, како додају, већ од сјутра у Клиничком центру је организован пријем за прву групу радника из предузећа “Порт оф Адриа“, након чега ће у складу са здравственим стањем и медицинским индикацијама по потреби бити послати у београдски Институт “Др Драгомир Карајовић“.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *