ИН4С

ИН4С портал

Спајић: Црна Гора да настави да прави дугорочно одрживе односе са свим земљама региона и ЕУ

Слика екрана

Мислим да је јако битно да Црна Гора настави да даје свој максимум у прављењу дугорочно одрживих и сјајних односа са свим земљама региона и земљама из Европске уније, казао је премијер Милојко Спајић данас након сједнице Самита посвећене десетогодишњици Берлинског процеса.

Спајић казао је да су се данас у током састанка у Берлину чуле су се сјајне поруке, не само што се тиче Берлинског процеса, него и генерално европских интеграција.

– Премијера Мађарске Виктор Орбан данас је рекао да очекује да до краја године организујемо ИГЦ за Црну Гору и да Црна Гора крене убрзано у затварање поглавља. Исту поруку смо чули и од предсједнице Урсуле фон дер Лајен и од многих других европских највиших званичника – казао је премијер који присуствује Самиту посвећеном десетогодишњици Берлинског процеса.

Спајић сматра да је то једна јако добра порука коју је Црна Гора данас добила.

– Друга ствар је да смо потписали два споразума и један акциони план око заједничког регионалног тржишта, који је јако битан због предугог чекања наших грађана и робе која треба да се транспортује из једне државе у другу. Мислимо да ће то ићи много брже него што је до сада био случај и стварно се радујемо једном новом моменту у том смислу. А и друга ствар је мобилност студената ће бити много боља усвајањем петог пакета мобилности, који се надам да ћемо ратификовати у парламенту брже него остали, као што смо увијек радили – казао је предсједник Владе.

Он је истакао да су апсолутно добросусједски односи база од које се креће европске интеграције.

– Мислим да је јако битно да Црна Гора настави да даје свој максимум у прављењу дугорочно одрживих и сјајних односа са свим земљама региона и земљама из Европске уније. Па заједничко регионално тржиште и генерално Берлински процес су паралелни заједно са планом раста и са укључивањем Црне Горе у јединствено тржиште Европске уније. Они су два процеса, али врло комплементарна два процеса, тако да неће бити никаквих проблема и неће бити никаквих сукоба што се тиче та два процеса – истакао је Спајић, преносе Вијести.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “Спајић: Црна Гора да настави да прави дугорочно одрживе односе са свим земљама региона и ЕУ

  1. BRAVO ZA ISTINU …ZEMLJE NISU DRZAVE …ZEMLJE TERITORIJE A DRZAVE SU SAMODOVOLJNE SUVERENE S MONOPOLOM FIZICKE SILE …DAL SPAIC PRVI KOJI JAVNO REKAO ZEMLJE ODNOSNO NE DRZAVE …A I NARODI NISU TI NO MESANCI NEKI BEZ OCA MAJKE TRADICIJE VERE …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *