ИН4С

ИН4С портал

СДТ поднио кривичне пријаве против четири лица због сумњи у стварање криминалне организације и тешко убиство

Фото: Лука Зековић

По налогу Специјалног државног тужилаштва, Специјално полицијско одјељење је, а након предузимања одређених доказних радњи поднијело кривичну пријаву против четири лица (Е.Т., С.Ђ.М., М.Б. и Г.М.), због постојања основа сумње да су учинили кривично дјело стварање криминалне организације и тешко убиство у саизвршилаштву, а М.Б. и кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Предмет кривичне пријаве је дјеловање криминалне организације коју су организовали сада покојни М.Р. и А.К., у другој половини 2019. године, у Црној Гори, чији су припадници постали осумњичени, покојни Д.Х. и друга непозната лица, са тачно одређеним улогама и задацима, у циљу вршења кривичних дјела убиство и тешко убиство, па тако и убиство оштећених Ф.М. и В.Г., држављана Србије, припадника супростављене криминалне организације, из безобзирне освете, због убиства З.Н., припадника своје криминалне организације, и на свиреп начин, у селу Ј., општина Д., у кући осумњиченог М.Б., у јуну 2019. године, уз скривање њихових посмртних остатака и уклањање трагова кривичног дјела.

– Предмет кривичне пријаве је и недозвољено набављање и држање веће количине аутоматског војног и другог ватреног оружја од стране осумњиченог М.Б., у Д., у периоду од децембра 2019. до јануара 2020. године, и то најмање три аутоматска пиштоља, два ручна бацача – ракета, мине се распрскавајућим усмјереним дејством, три пригушивача, девет пиштоља и један револвер, како би га ставио на располагање криминалној организацији чији је припадник, ради извршења циљева због којих је организована – каже се у саопштењу.

Осумњичени М.Б. и Г.М., који се налазе у Управи за извршење кривичних санкција, су саслушани од стране специјалног тужиоца, док су осумњичени Е.Т. и С.Ђ.М., недостижни државним органима, јер су лишени слободе у иностранству, због другог кривичног дјела и за њима је расписана потјерница.

 

Извор: Дан

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *