ИН4С

ИН4С портал

Кнежевић, Копривица и Ана Ђуровић јуче одржали програм у женском затвору УИКС-а

1 min read

У склопу својих редовних културних програма у установама од посебног друштвеног значаја, Милан Кнежевић, Драган Копривица и пјесникиња Ана Ђуровић јуче су, уз подршку директора УИКС-а, Дарка Вукчевића и Управе, и у организацији реализатора за третман, Игора Мијатовића, одржали једносатни програм у женском затвору у Спужу.

Копривица је на почетку поздравио све присутне затворенице и особље УИКС-а, и нагласио да директор Вукчевић подржава периодичне културне садржаје на плану даље ресоцијализације лица на издржавању казне затвором. Копривица је нагласио да су недавно одржали програм и у мушком затвору, и тиме испоштовали принцип родне равноправности и у затворској средини.

Срдачно поздрављен од свих присутних, Милан Кнежевић је затим указао на значај оваквих збивања у животу и раду лица на издржавању казне затвором, и изразио задовољство што овог пута не види неке од затвореница, јер су очигледно већ изашле из затвора и укључиле се у друштвене токове.

У даљем дијелу програма Копривица је читао своје афоризме, међу којима су уз смијех посебно лијепо прихваћени они на рачун затвора и затвореника.
Кнежевић је читао једну од својих хумористичко-сатиричних пјесама по којима је иначе и препознатљив у културној јавности, а затворенице у више наврата поновиле да он међу њима ужива највећу популарност и поштовање.

Талентована млада пјесникиња Ана Ђуровић успјешно се представила сегментом својих пјесничких питалица, на које су затворенице спонтано и тачно давале одговоре.

У другом дијелу програма Копривица је причао о својим згодама и незгодама приликом свирања на хармоници у раној младости, у радничким мензама, а потом је свирао потпури народних пјесама, при чему су затворенице заједно с њим спонтано пјевале неке популарне рефрене, те је програм у цјелини оправдао очекивања.

На крају дружења затворенице су разговарале са Кнежевићем поводом могућности изгласавања законских одредби о амнестији, а он обећао да ће на нивоу Парламента настојати и са своје стране да се ово питање процесуира.

Општи закључак свих присутних је да је овакво коректно дружење са лицима на издржавању казне затвором друштвено оправдано, и да периодични културни садржаји представљају користан сегмент живота и рада лица на издржавању казне затвором у Црној Гори.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *