ИН4С

ИН4С портал

Наставља се прогон војводе Милете Павићевића-Чиче: Због боравка на Цетињу на полицијско саслушање

1 min read

Павићевић Милета позван је од стране Министарства унутрашњих послова Црне Горе да се данас, 16.10.2024. године у 08:30 појави у просторијама Управе полиције на Цетињу.

Подсјетимо, српски војвода Павићевић Милета, у народу познат и као чича Милета, је ових дана био изложен медијској кампањи бившег режима и његових медија поводом одласка на Цетиње и посјете Цетињском манастиру.

Наиме, група српских патриота из Црне Горе, Србије и Српске посјетила је прије пар дана гроб Николе Каваје, командоса и српског јунака, а након тога били су у Цетињском манастиру и поклонили се моштима Светог Петра Цетињског.

Изгледа, да је њихов боравак на Цетињу изнервирао предсједника Цетиња, Николу Ђурашковића, у толикој мјери да је затражио интервенцију полиције како би их казнили за наводну провокацију.

ДПС-у ово није први пут да прогони српског војводу Павићевића. Он је 2021. године у подгоричком Суду за прекршаје био саслушан због истицања тробојке на величанственој литији која је одржана прошле године од Куча до Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици.

Био је такође и прије литије на мети бившег режима када је кажњен са 500 евра због поздрављања присутних са традиционалним српским поздравом „Помаже Бог“ приликом свједочења на суђењу за тзв. „државни удар“ лидерима ДФ-а, Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу.

Прогон чича Милете траје готово пола вијека, а очигледно да се и наставља.

“Борио сам се цијели живот, борићу се и даље“, пручио је Чича тада за портал ИН4С.

Читајте ЈОШ:

(ВИДЕО) Наставља се прогон војводе Милете Павићевића-Чиче: Суд и тужилаштво ћуте на заставе УЧК, a саслушавају људе због тробојки са литија

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *