ИН4С

ИН4С портал

Бечић: Српском језику учињена неправда 2007. године

Лидер Демократа, Алекса Бечић

Лидер Демократске Црне Горе и потпредсједник Владе Алекса Бечић казао је да сматра да је „учињена неправда 2007. године када српски језик није третиран једнако као црногорски језик“.

Он је гостујући на РТЦГ казао и да све што се дешава у земљи мора се спровести у складу са Уставом.

„Да ли сматрам да је учињена неправда 2007. године када српски језик није третиран као братски – једнако као црногорски језик, сматрам да је тада учињена неправда. Мислим да су то потврдили и пописи 2011. и 2023. године“, рекао је Бечић.

Према резултатима пописа становништва одржаног у децембру прошле године, највише становника Црне Горе говори српски језиком, њих 43,18 одсто (269.307).

Слиједи црногорски језик који говори 34,52 одсто (215.299), а на трећем мјесту је босански, са 6,97 одсто (43.470), саопштено је из Управе за статистику (Монстат).

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “Бечић: Српском језику учињена неправда 2007. године

  1. Неко ко је вештији од мене са математиком. % Бошњака и Муслимана, Албанаца и Хрвата који се изјаснио да прича црногорски, а не језик народа којем припада. Црногорским говори више припадника мањина, него оних који су се изјаснили као Црногорци. Битно да је попис био поштен.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *