ИН4С

ИН4С портал

Вукићевић: Црна Гора отворена за француска улагања у сектор саобраћаја

1 min read

Фото: Министарство саобраћаја

Подршка Француске је добродошла, а традиционално добри билатерални односи обећавајући су сигнал даљих стабилних односа, уз отвореност црногорске стране за позив француским инвеститорима за улагање и у сектор саобраћаја, казала је министарка саобраћаја Маја Вукићевић на данас одржаном састанку са амбасадорком Француске у Црној Гори Ан-Мари Маскај.

Оне су том приликом, како се наводи из Министарства саобраћаја, размијениле ставове о стању и раду у сектору саобраћаја, те о радовима на регионалним инфраструктурним пројектима чија је реализација од значаја за економско јачање региона и Европе.

Вукићевић је казала да је састанак министара транспорта у Будимпешти био одличан примјер синегрије европских сродних сектора да заједничким дјеловањем пошаљу поруку о развојним пројектима који морају бити узајамно подржавани на путу до њихове лакше реализације.

Како наводе из Министарства саобраћаја, На састану је било ријечи о наставку најважнијег инфраструктурног пројекта у новијој историји Црне Горе, пројекту ауто-пута Бар – Бољаре, те о статусу друге фазе овог пројекта, о пројекту модернизације пруге Београд-Бар, како и о перспективи модернизације црногорскх ваздушних лука и стању у националној авио компанији.

Амбасадорка Француске подржала је напоре Црне Горе у правцу европских интеграција и предложила конкретне кораке за сарадњу, укључујући ангажовање техничких експерата, што би било од велике користи за црногорску администрацију, закључује се у саопштењу министарства, преносе Вијести.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *