ИН4С

ИН4С портал

Бечић: Ђукановић и Катнић нису били ни близу листа непожељних у Хрватској, много пута смо истрпјели нешто што је захтјевало дипломатску реакцију

1 min read

Алекса Бечић Фото: Демократска Црна Гора

Алекса Бечић, потпредсједник Владе Црне Горе за безбједност, одбрану, борбу против против криминала и унутрашњу политику, изјавио је да је Хрватска „послала поруку“ када га је, поред Андрије Мандића и Милана Кнежевића, прогласила персоном нон-грата.

Бечић је гостујући на РТЦГ изјавио да ни близу таквих листа нису били ни бивши премијер и предсједник Црне Горе Мило Ђукановић, ни некадашњи Главни специјални тужилац Миливоје Катнић.

„Неко ко је говорио да мрзи шах због шаховнице, да је напад на Дубровник оправдан, те неки за које СДТ каже да постоји основ сумње да су вршили кривична дјела ратних злочина на бази доказа из Хртватске нису ни били близу одређених листа. То је стварно једна поука и порука“, рекао је Бечић.

Он је додао да је увијек спреман да „брани достојанство Црне Горе и да не савија кичму пред било ким“.

„Тако да би било добро да сви прате те путеве. Поносан сам што је партија коју водим готово једина која је гласала за осуду геноцида у Сребреници, Пиви и Велици и Јасеновцу. Не дијелимо жртве, већ увијек имамо принципијалан став“, казао је лидер Демократа.

Додао је, ипак, да је много пута и прећутао потезе из комшилука.

„На сваком кораку смо показивали и показујемо да желимо добре односе са нашим сусједима. Знате колико смо пута истрпјели нешто што је захтјевало оштру дипломатску реакцију. Министар одбране Хрватске, који је на то мјесто дошао у децембру прошле године, једно од првих потеза му је био да унесе макету брода Јадран у свој кабинет. Нисмо одреаговали“, рекао је, између осталог, Бечић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *