ИН4С

ИН4С портал

Никола Краљ: Домаћински и одговорно- Будва залужује боље

1 min read

„Познато је цијелој црногорској јавности да већ дуже од годину дана имамо нестабилну политичку ситуацију у Будви“, поручује се у саопштењу, будванског НСД-а које потписује Никола Краљ.

Саопштење преносимо интегрално:

Имали смо ванредне изборе одржане 26. маја, када је дио некадашњег Демократског фронта узео наше мандате и, заједно са представницима Демократске партије социјалиста (ДПС), срушио власт у Будви на иницијативу потписану од стране бивших и садашњих активиста ДПС-а. Као резултат тог превирања дошли смо у ситуацију да поново идемо на ванредне изборе, који су заказани за 17. новембар.

Изборе нисмо жељели, међутим за изборе смо више него спремни и радујемо се новој, још јачој, побједи.

Листа чији сам био дио освојила је највећи број гласова у Будви, и јасно је ко је стварни побједник мајских избора. У свакодневном смо контакту са грађанима, сигурни смо да ћемо, након 17. новембра формирати чврсту власт и коначно почети да радимо у интересу града и свих његових грађана.

Господин Јовановић свакодневно износи нове “податке”, од признања да је заједно са ДПС-ом срушио власт, до најава разговора са ДПС-ом, да би потом рекао да никада неће сјести са њима ради договора. Ове промјене у његовом ставу нису неуобичајене, а сигурни смо да ћемо током кампање чути још неистина као што чујемо оне да смо ми на неки начин повезани са криминалом што се тврди паушално, без доказа, кроз подметање и не може бити даље од истине.

У Будви се спроводи отимање предузећа и форсира нестручност, што је одлика некадашњег ДПС-а а данас је то преузео Никола Јовановић.

Њима не требају стручни људи, већ послушни! Дакле, предузећа која раде на врло високом нивоу, предузећа која су ликвидна, предузећа која су јако успјешна, тренутно су под нападом Јовановића и његове групације да би се спроводио незаконити политички мобинг. На другој страни предузећа која су љетос лоше радила се подржавају да и даље тако раде!

Поручујем да то нећемо дозволити, нарочито нелегалне и насилне упаде, а сигуран сам да ће грађани казнити све који су учествовали у тим недјелима, баш као што су то учинили прије четири године.

Даље, сујета и его које посједује г. Јовановић у великој мјери су одговорни за тренутну ситуацију у Будви, док грађани испаштају. Видјели смо и током туристичке сезоне, да су поједина предузећа у локалној самоуправи ужасно функционисала па чак и угрозила туристичку сезону.

Свједоци смо да смо у сред љетње туристичке сезоне константно имали слике града који је био затрпан смећем. Имали смо ситуацију да у граду, први пут послије 15 година, имамо велике несташице воде. У појединим дјеловима града на вишим котама је вода нестајала малтене на дневном нивоу. Грађани су испаштали свакодневно због нестручног и неквалитетног вођења града од стране функционера групе Будва наш град.

Морам рећи да је Будва град, туристичка метропола, која учествује са скоро 50% туристичког промета на нивоу државе. Јако је важно да се Будвом управља домаћински, одговорно, како би цијела држава ишла напријед и то, заједно са Владом, једино може да гарантује коалиција За будућност Будве.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *