ИН4С

ИН4С портал

„Напустите парламент, уништиће Црну Гору!“: Новопазарски научењак моли ДПС да се радикално супротстави двојном држављанству!

1 min read

Бобан Батрићевић, фото: РТЦГ

Министар унутрашњих послова Данило Шарановић расписао је Јавни позив поводом Предлога закона о измјенама и допунама Закона о црногорском држављанству.

Ово је упалило црвени аларм у дукљанским круговима.

Један од најагилнијих, Бобан Батрићевић, изашао је са тврдњом да би либерализација стицања црногорскога држављанства „уништила Црну Гору, измијенила њену етничку структуру“, док би, додаје он, на улазак наше земље у ЕУ био стављен мораторијум због посљедица које би закон имао и на саму Унију уколико ЦГ добије чалнство (дупли бирачи, слободно кретање кроз Шенгенy нон-ЕУ становника с црногорским пасошем).

„У коначници, од двојног држављанства више користи имала би Србија него ЦГ будући да би огроман број њених становника добио право гласа у чланици НАТО и потенцијално првој наредној чланици ЕУ. Покретање поступка од стране МУП-а ЦГ је црвени аларм, крајња линија преко које се не смије прећи те позив на грађанску акцију. Нема тог договора о коалирању у Подгорици или на државном нивоу који смије бити испред овог питања,“, саопштио је Батрићевић.

На крају, Батрићевић је имао једну ултимативну поруку.

„Морамо се ујединити у сузбијању злог наума и пружити отпор свим дозвољеним демократским средствима. Иако је зима на прагу, вријеме је за буђење!“, покушао је Батрићевић да пробуди оне који се никада бунили нису.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

6 thoughts on “„Напустите парламент, уништиће Црну Гору!“: Новопазарски научењак моли ДПС да се радикално супротстави двојном држављанству!

  1. Стра’ чоеку често образ каља…..
    Али је такође стра’ стање духа, а храброст је артикулисани стра’….
    Овај лик је …само лик….безнадежан случај !

  2. Sjecam se odlicno da je Batricevic kao student istorije ns Filozofskom fakultetu u Nk predvodio studentske proteste koji su lako uguseni.Placenik bio i ostao,intelektualni potencijal 0.

  3. Ау,што је ово?
    По овоме лику,ако Црна Гора донесе закон о двојном држављанству,Срби ће уништи и НАТО и ЕУ !

    11
  4. BATRICEVIC I NJEGOVI ZAKONI !!!!

    “ KUKU MAJCI STO GA NE POBACI “
    COVJEK TRABUNJA I SU PROPAST SVOJU SRLJA. VALJDA SE SE SVAKA DRZAVA BORI DA IMA STO VISE DRZAVLJANA. OSVOBIO NAS VDLIKI NATALITET PA NAM NIKO NE TREBA.
    KAD BI SE ON I NJEGOVI ISTOMISLJENICI PITALI UBRSO BI SMO DOSLI NA POLOVICU ONOG STO IMAMO. NAZALOST NE ON SE NECE PITATI.
    NJEGOVE PRICE I POZIVI SU SOVINISTICKE, RASISTICKE I POMALO FASISTICKE KAD POZIVA DIO SVOG NARODA NA UZBUNU PROTESTE I NEREDE.
    POMENJTOM PACENIKU OBECAVAMO SUSRET NA SUDU PA
    I U SDTNJU DO STRASBURGA.
    NEKA ANGAEUJE DOBRE ADVOKATE
    KOJI MU NECE BITI OD POMOCI.
    TREBA CE DA PRODA DJEDOVINU AKO JE IMA DA PLATI TROSKOVE.
    SA SRECLM.

  5. Oce Ce da ide u sumu, maskira se i samo ceka urlik vodje…brat je promasio godisnje doba ali jbs to drzava je u pitanju.

    10

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *