ИН4С

ИН4С портал

Кадић: Очекујемо да Уставни суд прихвати наше приговоре до краја недјеље

Др Вук Кадић

Покрет Напријед очекује да Уставни суд прихвати њихове приговоре на изборе у Подгорици, како би коначни резултати заиста представљали изборну вољу грађана, казао је Градској РТВ носилац листе Вук Кадић. Очекује да ће одговоре добити до краја седмице.

У Покрету Напријед чекају да им Уставни суд одговори на 14 приговора које су им доставили у петак, а због којих траже понављање избора на свих 14 бирачких мјеста.

„Надам се да ће се Уставни суд држати закона и у складу с тим донијети одлуку. До сада смо имали случајеве да се и ДИК и ОИК понашала партијски, да тамо нијесу сједјели правници који су доносили одлуке на основу закона, него на основу интереса партија које представљају. Уставни суд је нешто друго и зато очекујемо позитивно рјешење“, казао је Кадић.

Тврди да је ријеч о неправилностима које захтијевају озбиљну контролу.

„Не можемо да прихватимо чињеницу да недостаје бирачка књига, да нема контролног купона, да има четири или пет више купона него гласачких листића, да има више гласачких листића у односу на купоне“, истакао је Кадић.

Подсјетимо, док се Уставни суд не изјасни о приговорима Покрета Напријед, не могу бити проглашени коначни резултати избора у Подгорици који су одржани 29. септембра.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *