ИН4С

ИН4С портал

„Поједини су хтјели да асимилују Бошњаке, али нису успјели!“

1 min read

Кенана Струјић Харбић; фото: sandzaklive.rs

Проценат Бошњака исказан на попису наводи на закључак да су Бошњаци већински одбили да се асимилирају, да нестану и да се дефинишу као вјерска скупина, што је био циљ појединаца као и појединих политика, написала је на мрежи X посланица Бошњачке странке (БС) Кенана Струјић-Харбић.

Она је истакла како статистика показује да је бошњачко становништво најмлађе и да ће, како је казала, временом тај број само расти и да „процес обједињавања бошњачког националног корпуса успијева“.

„Наш највећи национални и политички задатак је да зауставимо исељавање што можемо урадити стварањем сигурног и безбједног окружења за Бошњаке, друштва једнаких шанси и инфраструктурних претпоставки за привредни развој и запошљавање“, нагласила је Струјић-Харбић.

Додаје како је веома поносна на чињеницу да је дио породице БС која је, тврди она, дала највећи допринос овом успјеху на попису.

„И која ће даље бити предводник и заштитник бошњачке идеје у Црној Гори, али и која је препознала да након дефинисања национално идентитетских питања морамо радити на егзистенцијалним“, закључила је Струјић-Харбић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

7 thoughts on “„Поједини су хтјели да асимилују Бошњаке, али нису успјели!“

  1. Па зар ове није асимиловао Сулејман Величанствени,давних дана?
    То је јединствен народ на свијету,пред свако ново државно уређење,они мијењају назив своје нације.

  2. Ne znam što IN4S prenosi opservacije ove spodobe. Tačno je da su najmlađa populacija u CG, ali vještački stvorena i debelo povlašćena, i to je, na žalost, rezultat blentavih Srba i Crnogoraca koji su dozvolili njihovu priču o uzgoženosti da se demografski razmašu. Što Kenjana ne završi svoju demagogiju i kaže ko ih to asimilira? Neka se bavi pitanjem svog ‘bratstva po vjeri’ na Bliskom istoku, a nas Srbe i Crnogorce pusti da sami uređujemo svoje odnose.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *