ИН4С

ИН4С портал

Фирма из Подгорице осумњичена за утају 83.000 евра пореза

1 min read

илустрација

Основном државном тужилаштву у Подгорици поднијета је кривична пријава против предузећа „Дигитал Студио“ и овлашћеног лица М.Ђ. (59), због сумње да су утајом пореза и доприноса оштетили државни буџет за 83.000 евра.

Управа полиције је саопштила да су пријаву, након вишемјесечних активности, поднијели службеници Сектора за борбу против криминала – Одсјека за борбу против корупције, економског криминала и спровођења финансијских истрага у сарадњи са службеницима Пореске управе.

„Дигитал Студио“ и М.Ђ. се сумњиче да су починили кривична дјела утаја пореза и доприноса, „чиме су по основу утајеног ПДВ-а, пореза на добит правних лица, као и пореза из и на лична примања, остварили противправну имовинску корист у укупном износу од 83.000,00 евра, а на директну штету буџета Црне Горе“, саопштила је полиција.

Геодетског техничара сумњиче за фалсификовање исправе

Основном државном тужилаштву у Подгорици је, у одвојеном случају, поднијета кривична пријава против геодетског техничара Г.И. (52), због сумње да је починио кривично дјело – фалсификовање службене исправе.

Пријаву су поднијели службеници Сектора за борбу против криминала – Одсјека за борбу против корупције, економског криминала и спровођења финансијских истрага.

Г.И. се сумњичи да је у јулу 2021. године „на катастарској парцели уцртао објекат – бензинску станицу, иако објекат није постојао на терену, након чега је спорни објекат на основу фалсификованог елабората уписан у лист непокретности“, пише у саопштењу полиције, преносе Вијести.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *