ИН4С

ИН4С портал

За потпредсједника Управног одбора Универзитета Црне Горе изабран Срђа Алексић

1 min read

Фото: УЦГ

Нови потпредсједник Управног одбора Универзитета Црне Горе проф. др Срђа Алексић, редовни професор Грађевинског факултета, једногласно је изабран данас на сједници УО УЦГ, на предлог предсједника Управног одбора проф. др Миливоја Радовића.

Потпредсједник ће обављати ову функцију у трајању од четири године, у складу с мандатом ВИ сазива Управног одбора Универзитета. Права и дужности потпредсједника утврђени су Статутом Универзитета Црне Горе и Пословником о раду Управног одбора.

Када је ријеч о кадровским питањима, Управни одбор је данас покренуо поступак за избор декана Факултета за спорт и физичко васпитање. Конкурс за избор декана биће објављен у Билтену УЦГ и у једном од дневних листова Црне Горе, а пријаве ће бити отворене 15 дана од дана објављивања конкурса.

Сви рокови везани за изборне радње, укључујући формирање Изборне комисије и достављање извјештаја о кандидатима, детаљно су утврђени на сједници. Тренутно, вршилац дужности декана Факултета за спорт и физичко васпитање је доц. др Јован Гардашевић.

На данашњој сједници констатовано је да проф. др Веселинки Грудић престаје функција декана Металуршко-технолошког факултета, истеком мандата а према ранијој одлуци, на дужност декана ступа проф. др Ирена Николић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *