ИН4С

ИН4С портал

Лавров о плану Украјине да направи нуклеарно оружје: „Лудаци – нема од тога ништа“

1 min read

Сергеј Лавров

Цурење информација о „плану“ Зеленског указује на његову спремност да све украјинске природне ресурсе преда западним господарима, да „прода“ земљу, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров на конференцији за медије у Истанбулу, где је учествовао на састанку платформе „Три плус три“ (Азербејџан, Јерменија, Грузија – Русија, Турска, Иран) о Јужном Кавказу.

„Сваки пут када је постигнут договор са Украјином, она је поткопавала и кршила договорено, а потом губила територије“, рекао је Лавров.

Говорећи о могућности да Украјина направи нуклеарно оружје, шеф руске дипломатије је рекао да су „они луди, и да у томе никада неће успети“.

Лавров је навео да се Русија на Регионалној консултативној платформи „Три плус три“ заложила за деескалацију на Блиском истоку.

„Главна претња је то што нерегионални играчи покушавају да диктирају своје услове овде и промовишу се ‘натоцентрични’ формати“, рекао је Лавров.

Како је истакао, западне земље не одустају од покушаја да „отворе други фронт“ против Русије и дестабилизују ситуацију у Абхазији и Јужној Осетији.

„Запада покушава да поново запали ватру и дестабилизује ситуацију у Абхазији и Јужној Осетији и загреје односе између Грузије и те две суверене државе.

Према његовим речима, Русија и Иран су спремни да допринесу нормализацији јерменско-турских односа.

Лавров са Фиданом

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров састао се данас Истанбулу са турским колегом Хаканом Фиданом.

Лавров је дан раније стигао у Турску како би учествовао на састанку регионалне групе „Три плус три“.

Платформа укључује Азербејџан, Јерменију, Грузију, као и Иран, Русију и Турску.

Последњи билатерални састанак Лаврова и Фидана одржан је у јулу на маргинама министарских догађаја у оквиру АСЕАН-а у Лаосу, преноси РТ Балкан.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *