ИН4С

ИН4С портал

Звезда одиграла егал са Барсом: После тешке борбе, Барселона славила у Београду након продужетака

1 min read

Фото: М. Вукадиновић

Кошаркаши Црвене звезде изгубили су од Барселоне 98:94 након продужетака у четвртом колу Евролиге.

Фантастично отварање утакмице на обе стране, погађале су екипе све у првих неколико минута. Кевин Пантер се истакао одмах на почетку са шест поена, док му је на другој страни одговарао Никола Калинић.

Резултатска клацкалица је била током првих 20 минута утакмице, ипак Звезда на полувреме одлази са предношћу и то невероватном тројком у последњој секунди Милера Мекинтајера. Он је погодио преко руке и обезбедио три поена вишка актуелном шампиону АБА лиге пред петнаестоминутну паузу.

Трећа деоница је деловала да иде у добром смеру за Звезду. Имали су црвено-бели на три минута до краја четвртине чак девет поена предности, међутим Бризуела погађа неке јако битне шутеве и након резултатског егала 19:19, изабраници Јаниса Сферопулоса улазе у последњи период са три поена вишка.

Последња деоница је била права ратничка кошарка, сјајно су функционисали напади на обе стране, што је резултовало да се оде у продужетак. Пантер је прво погодио за предност Барселоне, да би затим Јаго соло продором изборио продужетак.

У наредних пет минута, некадашњи капитен Партизана је био херој Каталонаца, пошто је погодио неколико битних шутева, па и последњи поен на мечу је био његово дело.

У победи Барселоне најефикаснији је био управо Пантер са 26 поена, док га је пратио такође некадашњи играч београдских црно-белих Јан Весели. У Звезди најбољи је био Јаго са 23, док га је пратио Никола Калинић са 19 поена.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *