ИН4С

ИН4С портал

Почео протест против насиља у Бару, окупио се велики број грађана

Фото: Марко Терзић

Протест против насиља у Бару је почео. Велики број грађана се окупио да искаже незадовољство након што је А.К. (17) осумњичени за напад на осамнаестогодишњег Дариса Мујића пуштен из притвора након девет дана, иако је дјечака ранио ножем и нанио му повреде опасне по живот.

Породица рањеног дјечака је позвала грађане да се окупе испред Робне куће у Бару у 13 сати.

Дјечак је умало изгубио живот након што је био жртва вршњачког насиља и то у дворишту школе – барске Гимназије „Нико Роловић“. Осамнаестогодишњак је имао повреде грудног коша, дијафрагме и слезине. Нож је пробио зид грудног коша и ушао у трбух.

„Ми као породица, згожени смо одлуком судије који је и поред тога што је наш Дарис и даље везан за кревет на Одјељењу интезивне његе у Клиничком центру одлучио да да прилику особи која је покушала да га лиши живота да се брани са слободе“, саопштили су из породице Мујић.

У складу са законом организоваће сваке седмице протесте док надлежни не реагују.

„Очекујемо да ће ова данашња одлука бити брзо укинута, а преступник враћен тамо гдје му је мјесто“, казао је Цено Мујић.

Истражни судија Вишег суда у Подгорици осумњиченом за убиство у покушају 9.октобра одредио је притвор до 30 дана на предлог Вишег државног тужилаштва. Међутим А.К. је већ јуче пуштен да се брани са слободе.

 

Извор: РТЦГ

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

2 thoughts on “Почео протест против насиља у Бару, окупио се велики број грађана

  1. Sudiji koji ga pustio odrediti pritvor dok se ne ispita zasto i zbog cega ga pustio.

    Provjeriti racune njemu bliskih rodjaka i prijatelja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *