ИН4С

ИН4С портал

Митрополит Теодосије задобио тешке повреде након напада вандала на цркву УПЦ

1 min read

www.globallookpress.com © Michael Kudryavtsev

Након недавног напада вандала на православни храм канонске Украјинске православне цркве у украјинском граду Черкаси, митрополит Теодосије задобио је потрес мозга, опекотине рожњаче првог степена оба ока и опекотине коже, саопштила је прес-служба Черкашке епархије, наводећи да је митрополиту одређено лечење уз обавезно мировање.

Вандали су, подсетимо, у четвртак у више наврата напали храм и вернике који су били унутра и који су им се супротставили, покрали црквену имовину – новац, документа, компјутере, иконе, пенагије, а жестоки обрачун са обичним народом који је брже боље притекао у помоћ цркви наставио се касније током дана, будући да власти нису хтеле да се умешају и спрече напад на вернике и храм. Митрополит Теодосије је потврдио да је међу нападачима био и градски одборник, којег су људи ухватили и касније предали полицији. Из УПЦ јављају да је тог дана повреде задобило неколико десетина људи, док је њих 12 хоспитализовано.

На снимку који је почео да кружи интернетом види се како је неколико маскираних мушкараца окружило митрополита са свих страна док му наносе ударе, између осталог, и по глави, и прскају га сузавцем.

У међувремену, РИА Новости преносе да су припадници Службе безбедности Украјине данас дошли до митрополита, упркос његовом тешком стању, уз захтев да се пооштра његов притвор, те да он уместо само током ноћи, буде на снази 24 часа. Из Черкашке епархије кажу да је то урађено како би се митрополит спречио да штити вернике и интересе УПЦ.

Извор: РТ Балкан

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *