ИН4С

ИН4С портал

Захарова: Борељ шири дезинформације о Русији како би је оцрнио, али неће успети да је победе

фото: Пресс-служба МИД РФ

Изјаве шефа европске дипломатије Жозепа Бореља о томе како су наводно руски војници убијали заробљене украјинске војнике представљају дезинформацију чији је циљ да се оцрни Русија, рекла је представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

„У одсуству успеха украјинских снага на линији раздвајања, у ЕУ, али и одлазећи шеф европске дипломатије Жозеп Борељ у новом антируском саопштењу, гурају проукрајинску пропаганду и фабрикују нове дезинформације с циљем да се оцрни Русија“, рекла је Захарова.

Ова лаж Брисела је у истом нивоу као и исфабрикована прича о Бучи о којој на сва уста причају и западни и украјински званичници, као и прича о „20.000 киднаповане украјинске деце“ и „злочинима руских војника“ и друге измишљотине, навела је она.

Како је истакла, ништа од тога ни Кијев ни његови западни покровитељи нису успели да документују.

„Нису достављени ни спискови погинулих у Бучи, ни презимена ‘украдене деце’“, истакла је Захарова.

Према њеним речима, зато постоје бројни докази о злочинима Украјинаца и страних плаћеника према руским војницима.

„Жозеп Борељ, као и већина лидера НАТО више воле да затварају очи пред злочинима Украјинаца. Штавише, сам шеф европске дипломатије је у више наврата признао да је на почетку сукоба могао да утиче да се он оконча буквално за две недеље и да се тако сачувају животи. Али у ЕУ нису имали намеру да то учине и немају је ни сада, настојећи да остваре недостижан циљ – да нашој земљи нанесу стратешки пораз по цену живота Украјинаца који су постали монета за поткусуривање у рукама русофобних западних елита“, рекла је она.

Захарова је нагласила да Русију неће успети да победе.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *