ИН4С

ИН4С портал

Реал победио у Вигу, Модрић постао најстарији играч у историји клуба

Гети

Са 39 година и 40 дана, бивши добитник Златне лопте је за четири дана премашио рекорд који је држао Ференц Пушкаш од 1966. године.

Модрић има највише трофеја у историји Реал Мадрида – 27, укључујући шест титула Лиге шампиона и четири шпанске лиге.

У Реал Мадриду је од 2012. године и досад је одиграо 547 утакмица за клуб, од чега 369 у шпанском првенству.

Победом над Селтом дошао је до 250. првенственог тријумфа, па се након утакмице фотографисао с председником клуба Флорентином Перезом држећи у руци дрес на којем је био истакнут симболични број 250.

Модрић, који је ушао као замена у другом полувремену након што је Селта изједначила, рекао је за клупску телевизију Реал Мадрид ТВ да жели „још победа и трофеја“.

„То је импресиван број, али потребно је још победа и још титула. Реал Мадрид те на то обвезује… Јако сам поносан што сам остварио тај историјски рекорд и што настављам да играм за најбољи клуб на свету“, рекао је Модрић.

Тренер Реала Карло Анчелоти сматра да је његова екипа победила захваљујући „фантастичној“ асистенцији Луке Модрића.

„Селта је играла добро и интензивно, али ми смо освојили три важна бода захваљујући фантастичном додавању Модрића. Лука нам увек нешто поклони. Реал Мадрид је срећан што га има“, поручио је Италијан након утакмице.

Реал Мадрид се тренутно налази на другом месту у првенству иза Барселоне.

У осталим мечевима Ла Лиге, Билбао је на свом терену победио Еспањол са 4:1, Бетис је у гостима био бољи од Осасуне – 2:1, док је Сосиједад савладао Ђирону са 1:0.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *