ИН4С

ИН4С портал

Нетанјаху разговарао са Трампом: Израел ће доносити одлуке у складу са својим интересима

Benjamin Netanjahu

Бенјамин Нетањаху

Премијер Израела Бенјамин Нетанјаху је у телефонском разговору са републиканским председничким кандидатом Доналдом Трампом разговаро дан након што је дрон Хезболаха лансиран на Нетанјахуову резиденцију у Цезарији, саопштено је из кабинета израелског премијера.

„Премијер Израела поново је нагласио оно што је већ јавно рекао – да Израел узима у обзир питања која поставља америчка администрација, али на крају ће доносити одлуке на основу својих националних интереса“ наводи се у саопштењу Нетанјахуаовог кабинета, преноси „Тајмс ов Израел“.

Дрон из Либана лансиран је у суботу ка приватној резиденцији израелског премијера Бенјамина Нетанјахуа у граду Цезареји на северу Израела, али Нетанјаху није био у близини и није било жртава у том нападу.

Раније је објављено да је Нетанјаху разговарао и са председавајућим Представничког дома САД, Мајком Џонсоном, пренео је Танјуг.

„Рекао сам му да Америка чврсто стоји уз Израел и поново нагласио нашу континуирану посвећеност помоћи у супротстављању Ирану и његовим терористичким посредницима“, објавио је на свом Икс налогу Џонсон, преноси РТ Балкан.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *