ИН4С

ИН4С портал

Додик: Нацизам у Европи није побијеђен, Запад га поново подржава и прекраја историју

Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Предсједник Републике Српске Милорад Додик констатовао је да нацизам у Европи није побијеђен и да га поново у потпуности подржава Запад, који се истовремено бави и прекрајањем историје.

Додик је скренуо пажњу да није случајно то што европски лидери затварају очи пред оживљавањем нацизма и „смеђом кугом“ на континенту.

– Постоји историјски реваншизам: када погледате биографије утицајних људи у ЕУ, видјећете да су многи од њих потомци радника Гестапоа и нацистичког Вермахта – рекао је Додик за Руску газету.

Додик је истакао да се Русија данас поново бори с формирањем униполарног свијета, одразом зла.

– Слушао сам у говору Владимира Путина у Минхену 2007. године, био је приједлог Западу да одржи равнотежу и стабилност. Али Западу није био потребан мир. Ангела Меркел и њој слични отворено су признали да не намјеравају да се придржавају споразума из Минска само су жељели да добију на времену како би боље припремили Украјину за конфронтацију са Русијом – напоменуо је Додик.

Додик је нагласио да се Западњаци слично понашају и на Балкану.

– Њима није важан Дејтонски мировни споразум. Они покушавају да реформишу БиХ науштрб интереса српског народа, да униште Републику Српску и створе централизовану послушну државу на челу са проамеричким бошњачким политичким елитама – рекао је Додик.

Додик, који је данас у Казању са делегацијом Српске обиљежио 80 година од ослобођења Београда од фашистичке окупације, рекао је за Руску газету да је ослобођење Београда празник не само за Србе и Русе, већ и за цијело слободољубиво човјечанство.

Он је указао на историјске тежње Запада према Истоку, на политике Наполеона и Хитлера, те нагласио да ти процеси никада неће стати и да се Запад суочава са недостатком ресурса.

– Западне корпорације и империјалисти ће увијек тежити да преузму наше природне ресурсе – додао је Додик, преноси РТРС.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *