ИН4С

ИН4С портал

Аеродром увео необичне рестрикције: Грљење ограничено на 3 минута

1 min read

© Canva / Peopleimages.com - YuriArcurs

Корисници друштвених мрежа оштро су осудили одлуку представника аеродрома Дунедин, којом се путницима ограничава трајање загрљаја у холу који се налази испред пасошке контроле. Ова скандалозна одлука је, ипак, по мишљењу извршног директора, сасвим оправдана.

„Довољно је и 20 секунди“

У интервјуу на на локалној радио-станици РНЗ Радио, Данијел Де Боно, директор Дунедин аеродрома позвао се на научну студију, у којој су истраживачи установили да је за добијање потребне количине окситоцина познатијег и као хормон љубави, довољно само 20 секунди.

Додатно, он је навео и да је скраћивање времена грљења путника и оних који их прате на само заправо донети само добро: по његовом мишљењу ово ограничење ће омогућити и осталим путницима да имају довољно времена за поздрав са њиховим ближњима.

Дуже грљење може, али на паркингу

У поменутом интервјуу, Де Боно је објаснио и да је дуже грљење дозвољено на паркингу испред аеродрома, где се путници од пријатеља и чланова породице могу опраштати и до 15 минута.

„За лепше испраћаје користите паркинг“, исписано је и на самом аеродрому, тик испод знака за ограничење грљења.

„Наш тим је видео да се на паркингу дешавају многе занимљиве ствари“, додао је Де Боно, алудирајући вероватно и на ватреније поздраве, пренео је британски портал Експрес и други светски медији.

Мишљења корисника друштвених мрежа подељена

Објава на којој је усликан знак за ограничње трајања грљења који је постављен на Дунедин аеродрому прикупила је више од 56 хиљада реакција и више од 1.300 коментара, који су, истина, врло подељени. Поједини сматрају да је одлука Де Бона потпуно исравна и у њој не виде ништа скандалозно, док су други просто избељумљени овим правилом.

„Ово је нехумано! Не можете ограничити трајање грљења“, „На тиранију би требало договорити. Власт и корпорације треба подсетити да је ово наш свет, а не њихов, и да нас они не поседују“, „Некада је Дунедин био врло лепо, пријатељско место“ – само су неки од коментара бесних корисника Фејсбука.

И други аеродроми су се „прославили“ на сличан начин, али и школе

Аеродром Дунедин на Новом Зеланду није једини који је донео овакву одлуку. Аалборг аеродром у Данској има идентичну политику када су опраштања у питању – знак „Забрањено љубљење дуже од 3 минута“ стоји одмах на улазу. Слична је ситуација и на единбуршком аеродрому, на који се корисници Фејсбука жале.

Али, оно што је занимљиво је и да је слична пракса актуелна и у новозеландским школама. Тако је, примера ради, испред Кура школе у Кантебурију, у зони где родитељи остављају децу, опраштање ограничено на само 2 минута!

 

Извор: рт.рс

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *